Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünde muhteşem bir geceye imza attı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, binlerce Başkentli Ata’nın kıyafetlerinin sergilendiği defile ve dünyaca ünlü Çerkez halk dansları topluluğu Elbruz’un gösterileriyle coştu. Merkezdeki çok amaçlı salonu saatler öncesinden dolduran 3 bine yakın cumhuriyet sevdalısı duygu dolu anlar yaşadı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, vekil eşleri, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defilede Ata’nın kıyafetleri podyumda göz doldurdu. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da üzerinde Atatürk siluetli ve “Biz her şeyi sana borçluyuz” yazan kıyafetiyle podyumda boy gösterdi. Atatürk dönemine ait kıyafetler ile "Atatürk Rüzgarı" estirilen defilede duygu seli yaşandı. Podyumda önce Atatürk’ün cephede başkomutanlık yaptığı askeri kıyafetleri sergilendi. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından dikilen kıyafetler, profesyonel mankenler tarafından sergilenirken; defileye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Cumhuriyetin ilanı sonrası gelişen ve çağdaşlaşan süreci kıyafetler boyutunda sergileyen kıyafetler ayakta alkışlandı. Özellikle Nazlıaka’nın üzerinde “Biz her şeyi sana borçluyuz” yazan kıyafeti ve bir kadın mankenin sergilediği bayrak motifli kırmızı elbisenin Onuncu Yıl Marşı ile sunumu salonda büyük coşku yarattı.

Dünyaca ünlü Çerkez halk dansları topluluğu Elbruz da gecede muhteşem bir performansa imza attı. Adını en yüksek Kafkas dağından alan Elbruz Dans Topluluğu, sergiledikleri performansla izleyenleri büyüledi. Gecede misafirler, Çerkez ezgileriyle coştu.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Konuşmasına Karaman’da yaşanan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bizim Cumhuriyetimiz kan, din, mezhep cumhuriyeti değil, bizim cumhuriyetimiz padişahların, kralların, diktatörlerin cumhuriyeti de değil, bizim cumhuriyetimiz demokratik, laik halk cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz ‘Milletin iradesini millet kendi tayin edecektir’ diyerek bize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetidir. Bizim cumhuriyetimiz bir köylü çocuğunun bile cumhurbaşkanı olabileceği demokratik bir cumhuriyettir. Her yurttaşın eşit olduğu tek cumhuriyettir. Bunu bilmeyenler, unutturmak isteyenler, küçümseyenler olabilir. 91 yıldır Türk halkı Atası’na da, cumhuriyetine de sahip çıktı, unutmadı. Biz de unutturmayacağız” dedi.