Yenimahalle Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Organ Nakli Vakfı tarafından hayata geçen “Gençler Organ Bağışını Destekliyor” projesine destek verecek. Proje kapsamında Yenimahalle’de gençlerin organ bağışı konusunda bilinçlenmesi için seminerler, eğitim programları düzenlenecek.

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Organ Nakli Vakfı işbirliğinde hayata geçen proje kapsamında Yaşar’a bilgi veren Kahveci, Türkiye’de organ bağışının yetersizliğinden bahsetti. Herkesin bir gün kendisi ya da sevdiği biri için organ gerekebileceğini unutmaması gerektiğini belirten Kahveci, bu kampanya ile gençleri duyarlı olmaya davet edeceklerini söyledi. Türkiye’de 30 bin insanın organ nakli beklediğini ifade eden Kahveci, “25 ilçede 25 konferans gerçekleştirerek lise ve üniversite öğrencilerini organ bağışı konusunda bilinçlendirmek hedefindeyiz. Bu konuda yerel yönetimlerden de destek bekliyoruz” dedi.

“KATKI VERMEYE HAZIRIZ”

Türkiye’de organ bağışının Avrupa ortalamasının çok altında olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, organ bağışının çok önemli ve insani bir görev olduğuna vurgu yaptı. Yenimahalle Belediyesi olarak projeye ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Yaşar, “Bu konuda vatandaşlarımızı aydınlatmak hepimizin sorumluluğu olmalıdır. Daha çok insanın bilinçlenmesi için projeye katkı vermeye hazırız” diye konuştu.