Batı Ankara Girişimci İş Adamları Derneği (BAGİAD), Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Federasyonu sponsorluğunda 4’üncü Temiz Enerji Günleri’ni düzenledi.

Gimat Otel’de yapılan “Yenilenebilir enerji projelerinde pilot uygulamalar, AR-GE tasarım ve finansman çözümleri” konulu toplantıya, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve çok sayıda iş adamı katıldı.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ BİLİNCİNİ ARTTIRIYORUZ”

Dünyanın yenilenebilir enerji aradığını ve bu konuda çalışmalar başlattığını söyleyen BAGİAD Başkanı Bahri Küpeli, “2010 yılından beri temiz enerji üzerine toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarına katkı yapacaktır” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Neslihanoğlu ise, enerjinin ülke açısından önemine temas ederek, “Belediye olarak yenilenebilir enerji bilincini arttırmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Örneğin 2009 yılından bu yana Yenimahalle’nin parklarında enerji ihtiyacı, güneşten karşılanıyor. Çok yakında da belediye olarak yer altı atıklarını enerjiye dönüştürme anlamında yeni bir çalışmanın başlangıcını yapacağız” diye konuştu.

“CARİ AÇIĞIN EN BÜYÜK SEBEBİ DIŞA BAĞIMLILIK”

Enerjide yerliliğe vurgu yapan Ceylan da, cari açığın en büyük sebeplerinden birisinin enerjideki dışa bağımlılık olduğunu söyledi ve hükümetin bu konudaki çalışmalarından bahsetti. Aynı zamanda artan enerji talebini karşılamak için arzında aynı hızda arttırılması gerektiği belirten Bakan Yardımcısı Ceylan, “Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüyebilmesi için bütün yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda yenilenebilir temiz enerji projelerinde, Kalkınma Bakanlığının desteklerinden dolayı Ceylan’a, Neslihanoğlu tarafından plaket takdim edildi.