Yenimahalle Belediyesi bir ilke daha imza attı. Belediye, İŞKUR’la yaptığı “İstihdamda engel tanımıyoruz” konulu ortak çalışma sonucu Ankara’daki iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturdu.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, Gören Kalpler Eğitim Derneği Başkanı Erol Sayyıdan, engelli vatandaşlar ve işverenler katıldı. İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları aracılığıyla Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa katılan çeşitli sektörlerden 19 işveren, aradıkları vasıfları taşıyanları işe aldı.

İŞ ARAMA BECERİLERİ ANLATILDI

Programda, işveren- engelli iş görüşmeleri öncesinde, İş ve meslek danışmanı Ayten Bana tarafından “İş arama Becerileri” konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde engelli bireylerin iş konusunda nerelere nasıl başvuru yapacaklarından, hazırlamaları gereken özgeçmiş örneğine, iş görüşmelerindeki kılık kıyafet seçiminden, duruş, oturuş ve konuşma adabına kadar birçok konuda ipuçları verildi.

ENGELLİLERLE İŞVERENLER BULUŞTU

Seminerin ardından, Ankara genelinden 200 işsiz engelli vatandaş, iş verenler ile bir araya gelerek yüz yüze görüşme imkanı buldu. İş verenler de, projenin daha ilk gününde, aradıkları vasıfları taşıyan çok sayıda engelli vatandaşa anında iş imkanı sundu.

“Yenimahalle Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk” diyen Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, sözlerine “Bugün diktiğimiz fidelerin meyvelerini toplayacağımız gün olacak” diye devam etti.

İŞKUR’un çalışmalarını anlatan İl Müdürü Talip Altuğ da “Bir engellimizin yüzünün gülmesi milyarlara değer. Yenimahalle Belediyesi ile bu konuda çok sayıda ortak çalışmaya imza attık. Bize her zaman destek olan Başkan Fethi Yaşar’a ve tüm ekibine bu konuya göstermiş oldukları hassasiyet için çok teşekkür ediyorum” dedi.