Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, geçtiğimiz ay Dr. Abdurrrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaptığı ziyarette verdiği sözü yerine getirdi. Yenimahalle Belediyesi sayesinde hastanede tedavi gören hastalar, artık pencereden dışarı baktığında bozkır bir alan değil, yeşil bir orman görmenin mutluluğunu yaşayacak.

Fethi Yaşar, hastanenin çevre düzenlemesinde eksikliklerin olduğunu belirten Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Ertek’e gereken desteği vereceklerini söylemişti. Verdiği bu sözü tutan Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve meclis üyeleriyle birlikte hastane çevresinde 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

“YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN AĞACA İHTİYAÇ VAR”

Ağaç dikme törenine büyük, küçük, genç, yaşlı tüm ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Dünyanın ağaca, ormana, doğaya ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu belirten Yaşar, “Hastanemizin bozkır olan bu alanını dikeceğimiz fidanlarla ormana dönüştürecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Belediye olarak bugün sadece 2 bin fidanın toprakla buluşmasına destek vermeyeceğiz. Aynı zamanda bu fidanların büyüyüp orman olması için de Park Bahçeler Müdürlüğü’müz gereken bütün çalışmaları yapacaktır” dedi.

Fidanları, çocuklar, hastane personelleri ve hastanede tedavi gören hastalarla birlikte diken Yaşar, çocuklara doğa ve ağaç sevgisi aşılanması gerektiğini belirterek, “Yaşanabilir bir gelecek için ağaca, ormana ihtiyacımız var” diye konuştu.

Hastane ve çevresinde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürler alan Yaşar, Yenimahalle’yi sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin en gözde ilçesi yapmayı hedeflediklerini ve bunun için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını sözlerine ekledi.