Yenimahalle Belediyesi’nin ilk Belediye Başkanı Mustafa Vuran 67 yaşında hayata veda etti. Duran için ilk cenaze töreni, kaba inşaatı kendi döneminde yapılan Yenimahalle Belediye Başkanlığı önünde gerçekleşti. Vuran’ın naaşı temellerini attırdığı belediye binası önüne getirilerek son yolculuğuna ailesi, yakınları ve sevenleriyle dualar eşliğinde uğurlandı.

Vuran için düzenlenen cenaze törenine Başkan Yaşar’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğu, meclis üyeleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, belediye çalışanları ile merhumun ailesi, akrabaları ve sevenleri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende ailesi adına kısa bir konuşma yapan Vuran’ın damadı Oğuz Güneş, Kayınpederi Vuran’ı anlatırken kelimeler boğazına düğümlendi. Güneş “Babam adına şunu söylemeliyim ki o Yenimahalle’yi de sizleri de çok seviyordu. Hepinize çok minnettar” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, “30 yıldır tanıdığım arkadaşımın naaşı önünde olmak hepimiz için çok üzücü ancak dostluklar, arkadaşlıklar bu günlerde çok daha önemli. İnsanlar yaptıklarıyla anılır. O’nun Ankara sevgisi ve insan sevgisi her zaman benliğimizde yer tutacaktır. İlçemizin bugünlere gelmesinde çok büyük emeği olan Vuran’a Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Başkan Vuran için dualar okundu, ailesinden ve çalışma arkadaşlarından helallik istendi. Yenimahalle’ye sayısız katkıları bulanan merhum Vuran, belediye önünde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.