Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz müzikli çocuk oyunları, 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda minik tiyatroseverleri buluşturmaya devam ediyor. Türk ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden Aziz Nesin’in yazdığı, çocuk klasiklerinin en güzel örneklerinden "Pırtlatan Bal", Yenimahalleli minikleri kırdı geçirdi.

Yönetmen Edip Tümerkan’ın sahneye aktardığı masalda, yoksulları görmezden gelip bencillik edenlerin başına neler geldiği trajikomik bir dille anlatılıyor. Oyunda hastalanan torununa bal bulabilmek için uğraşan dedenin çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanır. Yoksullara faizle borç veren Paracı’nın uşağı Şakşak’la dede pazarda karşılaşırlar. Şakşak, cimri efendisinden korktuğu için dedeye bal vermez. Bir de üstüne onunla alay etmeye başlayınca dede "Her kim bu baldan yerse pırt pırt pırtlasın" diye bir dilekte bulunur, sonrasında ise olanlar olur.

Sahnelendiği ilk günde ilçe genelinde 3-7 yaş arası 600’den fazla çocuğun izlediği “Pırtlatan Bal” oyunu, 9 Aralık’a kadar her Salı, Perşembe ve Pazar günleri küçük tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.