Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nin 8’inci haftasında Yenimahalle Belediyesi, Ankara 1910 Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayarak ardı ardına sayı bulan Yenimahalle’nin perileri, rakibine hücum şansı vermeyerek maçı 20 sayılık farkla 46-26 kazandı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu’nda oynanan maçı Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Başar Bal’ın yanı sıra çok sayıda hentbol sever izledi. Ankara takımlarının mücadelesinde oyun hakimiyetini elinde bulunduran Yenimahalle Belediyesi, maçı rahat kazandı.

Tayfun Torçuk ile Furkan Kazmaz’ın yönettiği karşılaşmaya Anca, Esra, Marina, Kati, Yeliz, Dimitroviç, Lenche 7’lisiyle çıkan Yenimahalle, hem hücumda hem de savunmadaki iyi oyunuyla maçın kontrolünü eline aldı. Karşılaşmanın ilk yarısını 26-10 önde tamamlayan Yenimahalle, ikinci devrede oyun hızını daha da arttırarak peş peşe goller buldu. Attığı 9 golle sahanın en skorer ismi olan İlke, takımını galibiyete taşıdı. Dimitroviç, Sıla, Yeliz, Kati, Buket, Duygu, Esra, Marina, Özge, Nazlı, Lenche de attıkları gollerle skora katkı yapan diğer isimler oldu.

Rakibini 26-46’lık skorla geçerek hanesine 2 puan yazdıran Yenimahalle, bir maç eksiğiyle puan cetvelinde 13 puanla ikinci sıraya yerleşti.

YENİMAHALLE’NİN GÖZÜ ZİRVEDE

Maça moralli çıktıklarını ve kazanmaya konsantre olduklarını ifade eden Yenimahalle Belediyesi Antrenörü Serdar Eler, “Ligde gözümüzü zirveye diktik. Bunun için her maça çok iyi hazırlanıyor, ayrı bir motivasyonla çıkıyoruz. Bugün de kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularıma bu güzel oyun için tek tek teşekkür ediyorum” dedi.