Yenimahalle Belediyesi Pamuklar Mahallesi’ndeki bölgeye iki yeni tesis kazandırdı.

Vatandaşın pazar alışverişini keyfe dönüştürecek Pamuklar kapalı pazar yeri ile 8 doktor kapasiteli aile sağlık merkezi törenle hizmete girdi. Yine Burç Mahallesi Ali Osman Demirbaş Parkı da açılışı yapılan hizmetler arasındaydı.

Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen törenler Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yenimahalle’nin her bölgesi her noktada belediye hizmetini alan Türkiye ortalamasının üzerinde bir ilçedir. Bunu ben değil mahalli idarelerin yetkilileri söylüyor. Kamuoyu yoklamaları söylüyor. Yenimahalle’de yaşamak bir ayrıcalık haline geldi. Ama daha yapacağımız çok şey var” dedi.

“Şentepeli hemşerilerime söz vermiştim. Şentepe adı gibi şen olacak demiştim. Diğer bölgelere ne yaptıysam fazlasıyla Şentepe’ye de yapacağım demiştim. Yaptık, yapıyoruz” diye konuşan Başkan Yaşar, “Bu senenin sonunda güzel bir yüzme havuzu ve spor kompleksini de Şentepe’de açacağız. Ayrıca güzel bir kültür merkezinin de inşaatı başladı. Onu da önümüzdeki yıl hep beraber açacağız. Alt yapı, kaldırım, yol, asfalt, park sorunu kalmadı diyebilirim. Benim Şentepeli vatandaşlarımdan isteğim yaptığımız park ve tesislere sahip çıkın. Bunlar kamu malı. Sizin paralarınızla yapılıyor. Bizim yaptıklarımızı siz de kendi malınız gibi koruyun” dedi. Pamuklar Mahallesi Muhtarı Ali Osman Özcan ve Burç Mahallesi eski muhtarı ve parka da adı verilen Ali Osman Demirbaş da Başkan Yaşar’a hizmetleri için mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 205 tezgah kapasiteli, kapalı pazar yerinde, 430 metrekarelik hizmet alanı, zabıta noktası, dükkanlar bulunuyor. 330 metrekare alan üzerine inşa edilen 8 doktor kapasiteli aile sağlık merkezi içerisinde ise aşı odası, acil yardım odası, emzirme odası, muayene odaları, mutfak ve tuvaletler yer alıyor. Öte yandan bin 335 metrekare alan üzerine yapılan Ali Osman Demirbaş Parkı da çocuk oyun alanı ve dinlenme alanlarıyla kapılarını açtı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenlere CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüregir, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.