Yenimahalle’de cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, sabah saatlerinde başlayıp gece geç saatlere kadar devam etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu ve meclis üyeleriyle birlikte Yenimahalle Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak etkinliklerin startını verdi. Tören sonrası Yaşar, CHP Ankara İl Yönetimi tarafından düzenlenen yürüyüşe katılarak cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Ardından Cumhuriyet Bayramı coşkusu Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam etti. Yenimahalle’nin merkezinde yer alan Ragıp Tüzün Parkı’nda başlayan yürüyüşe tüm Ankaralılar büyük ilgi gösterdi. Binlerin coşkusuna Başkan Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve Hüseyin Boran da ortak oldu.

Yürüyüşe başlamadan önce Ragıp Tüzün Parkı’nı dolduran kalabalığa cumhuriyeti sahipsiz bırakmadıkları için teşekkür eden ve Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Yaşar, “Bizim cumhuriyetimiz ırk, mezhep, din, kin cumhuriyeti değil, bizim cumhuriyetimiz özgür, demokratik, laik, çağdaş Türk Cumhuriyeti’dir. Kim olursak olalım bugün sahip olduğumuz her şeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanlar bilsinler ki bizde bu sevda oldukça bunu asla başaramayacaklardır” dedi.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan 18 maden işçisini ve Diyarbakır’da haince saldırı sonucu hayatını kaybeden Astsubay Nejdet Aydoğdu’yu da unutmayan Yaşar, “Ülke olarak bu acı haberlerle hepimiz üzüldük. Tek dileğim 18 maden işçimizin ve astsubayımızın verdikleri hayat savaşlarından galip çıkıp hem ailelerinin hem de bizleri mutlu etmeleri. Hepsine Allahtan acil şifalar diliyorum” diye konuştu. CUMHURİYET COŞKUSU TAVAN YAPTI

Cumhuriyet coşkusunun tavan yaptığı geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü’nde binlerce cumhuriyet sevdalısı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle kol kola yürüyüşe geçti. Belediyenin günler öncesinden led ışıklarla aydınlattığı Yenimahalle sokakları, binlerce vatandaşın hep bir ağızdan söylediği marşlarla, alkışlarla inledi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yürüyüşün son durağı olan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde vatandaşları lazer ve ışık gösterileri karşıladı. Yenimahalle semalarını aydınlatan gösteriler binlerce kişi tarafından beğeniyle izlendi.

HALK “HALK ARENASI”NDA BULUŞTU

Yenimahalle sokaklarını bayram yerine dönüştüren cumhuriyet yürüyüşünün hemen ardından cumhuriyetin 91’inci yıldönümü kutlamaları, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu, Halk TV’de canlı olarak yayınlanan “Halk Arenası” programı ile devam etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde yapılan “Halk Arenası” programında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin dünü ve bugününü konuştu. Programın açılış konuşmasını yapan Uğur Dündar, daha önce hiç bu kadar hınca hınç dolu bir salon görmediğini ve böylesine güzel bir kalabalıkta program yapmadığını belirterek, “Salonu dolduran bu güzel kalabalığa ve böyle bir etkinliğin olmasına öncülük yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a sonsuz teşekkürler. Böylesine güzel bir kültür merkezinde böylesine güzel insanlarla cumhuriyet coşkusu yaşamaktan büyük onur duyuyorum. Bu etkinlik sayesinde Başkan Fethi Yaşar’ı daha yakından tanıma imkanı buldum ve övünerek bahsettiğim belediye başkanları arasına Sayın Yaşar’ı da eklemiş oldum” dedi. Dündar’ın yaptığı bu konuşmadan sonra salon, “En büyük başkan bizim başkan” sloganlarıyla inledi.

Halkın büyük ilgisine hayran kalan Dr. Muazzez İlmiye Çığ, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk şu an yaşıyor olsaydı, bu kalabalığı, bu sevdayı görseydi inanıyorum ki çok sevinirdi” dedi. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde gerçekleşen programın ilerleyen saatlerinde Dündar’ın “Atatürk yaşıyor olsaydı ne olurdu” sorusunu cevaplayan Prof. Dr. Celal Şengör, “Atatürk, çok orijinal bir insandı. Yaşasaydı bugün bu noktalarda değil, çok farklı yerlerde olurduk” dedi.

Programın ikinci bölümüne ise emekli Orgeneral İlker Başbuğ konuk oldu. 29 Ekim akşamında salonu dolduran muhteşem kalabalıkla olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başbuğ, Türkiye’nin son günlerde zor bir süreçten geçtiğini, acı veren olaylar yaşadığını belirterek, “Umarım ülkemiz geldiği bu noktadan kurtulur. Ama hiçbir güç hiçbir olay Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyeti yıkamaz, bunu bugün daha iyi anladım” diye konuştu.

Etkinliğin ardından konuklar, VİP Salonu’nda Yaşar ile birlikte keyifli sohbet eşliğinde yorgunluklarını attı. Yaşar, günün anısına konuklarına YENİMEK kursiyerleri tarafından yapılan el emeği eserlerden armağan etti.