Sporankara.net spor portalı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 2014 Yılı En İyiler Spor Ödülleri sahiplerini buldu. Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen törende Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, spor alanında yaptığı yatırımlarla Yılın Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü.

Akgül’ün ödülünü Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir aldı. Mamak Belediyesi’nin hayata geçirdiği dev tesislerle spora ivme kazandırdığını kaydeden Demir, "Mamak Ankara’nın spor üssü haline geldi" dedi. Organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Demir, son beş yılda Mamak’ta ihtiyaç olan spor tesislerine kavuşmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Demir, “Mamak yıllardır yüzme havuzu, spor salonu, stadı olmayan bir ilçeydi. Şimdi ise dev spor yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. İlçemizin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek, Mamak’a dev ve kalıcı eserler kazandırdık.Ankara’da iki ya da üçüncü sayılabilecek spor salonunu hizmete açtık. Yine yüzme havuzu, amatör spor kulüplerine ev sahipliği yapan şehir stadı ve daha birçok tesissimizle geleceğin yıldızlarına ev sahipliği yapıyoruz. İlçedeki gençlerin spordan kopmaması ve alt yapıdan sporcu yetiştirmek amacıyla spor okulu açıyoruz. Birçok branşta alt yapıdan sporcu yetiştiriyoruz. 2. Lig’de basketbol takımımız var. Tesislerimiz sayesinde sporcuların yer sorununu ortadan kaldırdık. Tesislerimiz Mamak için, Türk sporu için büyük kazanım olmuştur” dedi.

YILIN HALTERCİSİ DE MAMAK’TAN

Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mamak Belediyesi meclis üyesi Ahmet Zengertaş, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Yılın takımı, sporcusu, antrenörü, kulüp başkanı, menajeri gibi kategorilerin yer aldığı törende Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı sporcularından Avrupa üçüncüsü Berkant Yiğit de halter dalında yılın en iyi sporcusu seçildi.

MAMAK YEREL YÖNETİMLER İÇİN ÖRNEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde konuşan AASKF Başkanı Kandazoğlu, Mamak Belediye Başkanı Akgül’ün Mamak’ta sporu geliştirmek için, birbiri ardında spor tesislerini hayata geçirdiğini kaydederek, tesislerin yalnızca Mamak’a değil, Ankara’ya hizmet ettiğini söyledi. Akgül’ün, şehir stadı, yüzme havuzu, spor salonu ve spor alanında çok daha başarılı çalışmalara imza attığının altını çizen Kandazoğlu, “Spor dostluk, kardeşlik teması işler. Amatör spor deyince akla futbol geliyor. Ama biz federasyon olarak bütün spor dallarını önemsiyoruz. Sahaların, yüzme havuzlarının hayata geçmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ankara’daki kulüplerimizin başkanları ve yöneticileri yalnızca sporu bilmekle kalmayıp, gençlere hayata dair bilgiler de veriyor. Sporun gerçek lokomotifleri yerel yöneticilerdir. Mamak Belediyesi spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla yerel yönetimler için örnek teşkil ediyor. Başkanımıza Ankara’ya kazandırdığı tesisler ve sporcuya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Mamak Belediyesi Halk oyunları ekibinin seğmen oyunları ile sahne aldığı törende Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay belediyeler onur ödülüne layık görülürken, AASKF Başkanı Kandazoğlu da yılın spor adamı ödülünü aldı.