Konyaaltı Belediyesi’nin güreş, futbol, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü gibi etkinliklerin yanı sıra pilates, zumba, jimnastik ve bale kurslarıyla 7’den 77’ye herkes için spor sloganı ile 2014 yılında sporun merkezi olduğu belirtildi.

Konyaaltı Belediyesi adına güreşen ve Antalya’ya altın kemer getiren İsmail Balaban’ın 653.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ikincilik elde ettiği belirtilirken, Konyaaltı Belediyesi’nin ata sporunun yaşatılması, geliştirilmesi için geleneksel olarak Feslikan Yaylası’nda Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlediği ve güreşlere her yıl 500’ün üzerinde sporcu katıldığı hatırlatıldı.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Konyaaltı Belediyespor’un Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanarak, 7. Grup’ta ilk yarı sonunda ligi 20 puanla 6’ncı sırada tamamladığı belirtilirken, bölge halkının da uzman ve tecrübeli eğitmenler eşliğinde güne sabah sporuyla başladığı bildirildi. Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği sabah sporun Konyaaltı Kent Meydanı, 23 Nisan Parkı ve Liman Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirildiği ifade edildi. Konyaaltı Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) ise pilates ve zumba kursları düzenlendiği, Uluç Mahallesi’nde 10 bin 264 metrekare üzerine kurulan Sporland’da semt spor tesis alanı, fitnis merkezi, açık yüzme havuzu, tenis kortu, halı saha, çocuk oyun alanı ile vatandaşa spor olanakları sunulduğu belirtildi.

Toplam 15 bin metrekare alana sahip 3 bin seyirci kapasiteli Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi’nde ise öğrencilere futbol eğitimi verildiği, Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde 90 adet çocuk oyun alanı, 75 adet fitnes alanı, 4 bin 710 metretül koşu yolu, 21 adet basketbol sahası bulunduğu hatırlatıldı.