Antalya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Şekerbank arasında turizm esnafına yönelik protokol imzalandı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Şekerbank Akdeniz Bölge Müdürü Mustafa Özer, Şekerbank Antalya Şube Müdürü Bora Şimşek, AESOB Başkan Yardımcısı Adlıhan Dere, AESOB Denetim Kurulu Başkanı Musa Kazım Buhurcu, AESOB Denetim Kurulu Üyesi Sedat Karagöz, AESOB Genel Sekreteri Mehmet Işıldağ ve Şekerbank yetkilileri katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Şekerbank’ın esnafa verdiği desteğe dikkat çekerek, “Şekerbank’la imzaladığımız bu protokol sayesinde, Antalya’da faaliyet gösteren ve turizm esnafına finansal anlamda katkı sağlanacaktır. Esnaf, bu protokol sayesinde Şekerbank’tan aldığı ekonomik destekle birlikte güçlenecek, ülke ekonomisine de ciddi oranda destek ve katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise konuşmasında, esnaf odalarıyla yürüttükleri işbirlikleri sayesinde bugüne kadar 300 binden fazla esnafla çalışmaya başladıklarını ve onların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Ertürk, “61 yıldır ülkemizdeki pek çok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum olarak, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir pakette karşılayacak olan ‘Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ ürünümüzü geliştirdik. ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonumuz doğrultusunda, yerel tedarikçilerden indirimler dahil farklı avantajlar sunan bu paketimizle turizm sektöründe yer alan işletmeler, kullanacakları kredilerin taksitlerini ve sigorta prim ödemelerini, gelirlerinin arttığı yaz aylarında ödeyebileceklerdir. Paket kapsamında sunulan ‘Turizm Destek Kredisi’ ile işletmeler 18 aya varan vadelerle ve sezon sonu ödeme imkanıyla sezon öncesi tamir, bakım masraflarını ve ekipman ihtiyaçlarını da yine zorlanmadan karşılayabileceklerdir” dedi.

Ertürk, AESOB ile imzalanan protokol çerçevesinde turizm sektöründe faaliyet gösteren esnaflın yaz sezonuna hazırlanırken gerekli tüm finansman ihtiyaçları da bu paket sayesinde karşılanabileceğini vurguladı.