Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen, "Aile Hekimleri Onkoloji Buluşması" konulu toplantı yoğun katılımla gerçekleşti.

Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen, "Aile Hekimleri Onkoloji Buluşması" bilgilendirme toplantısı The Marmara Antalya Otel’de gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Bozcuk’un yaptığı toplantıda Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Murat İnal, Radyasyon Onkolojisi Bölümünden Uzm. Dr. Yıldız Keleş, Nükleer Tıp Bölümünden Uzman Dr. Harun Süslü, Girişimsel Radyoloji Bölümünden Uzman Dr. Özhan Özgür katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Alp Karan, ’’Bu tür toplantıların her zaman kendileri için faydalı olduğunu, Medical Park Antalya Hastanesi’nin bu konudaki desteğini çok önemsediklerini ve toplantıların farklı konularda devamı konusunda açık olduklarını’’ paylaştı.

Toplantıda ilk olarak Prof. Dr. Bozcuk, katılımcıları günümüzde kanser ve sık görülen türleri hakkında bilgilendirdi. Prof. Dr. Bozcuk’un ardından Prof. Dr. M. Murat İnal, serviks kanseri başlıklı sunumunu yaptı.

Prof. Dr. Bozcuk, Aile Hekimleri ile bir araya gelmeleri konusunda, "Bir toplum sağlığı problemi olan kanser ile mücadelede onkoloji ve aile hekimliği işbirliği çok önemlidir" dedi.

Aile hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, soru ve cevapların ardından akşam yemeğiyle sona erdi.