Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Üyeleri, Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Üyeleri ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören organ nakli hastaları ve nakil bekleyen hastalar, Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye’nin ilk yüz nakilli kişisi Uğur Acar ile dördüncü yüz nakilli kişisi Turan Çolak da Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği’ni yalnız bırakmadı.

Akdeniz Üniversitesi’nin büyük bir aile olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe, “Üniversitemizde görev yapan herkes gibi, hastanemizde tedavi gören tüm hastalarımız da ailemizin bir parçası. Onların sağlığına kavuşması için ne gerekirse yapmaya hazırız. Organ nakli olan hastaların tedavisi de uzun ve meşakkatli bir süreç. Bu süreçte hep yanınızdayız.” dedi.

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Dernek Başkanı Mehmet Şahan ise, Organ Bağışı Haftası’yla organ bağışına dikkatleri çekmeye çalıştıklarını, herkesi organ bağışına karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

Dernek üyeleri, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği’nin yeni binası için Rektör Kurtcephe’ye teşekkür ederek, kendilerine sağladığı desteklerden dolayı plaket takdim etti.