Antalya’nın Aksu ilçesinde gerçekleştirilen Aksu Çayı Taşkın Koruma Çalışması maketi tamamlanarak, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nün giriş kısmında vatandaşların bilgisine ve beğenisine sunuldu.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Aksu Çayı Islah Çalışması maketini Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap ve şube müdürleri ile birlikte inceledi. Özgür, Aksu Çayı Islah Çalışması maketinin DSİ Bölge Müdürlüğü giriş kısmına konularak vatandaşların da yapılan çalışmadan haberdar olmasını sağladıklarını söyledi.

Makette görselliğin yanında aynı zamanda yerleştirilmiş bir cihazdan Aksu Çayı ile ilgili yapılan çalışma hakkında sesli bir anlatımla bilgi sunulduğunu kaydeden Özgür, “Yatırımlarımızın vatandaşımıza aktarılması anlamında çok önemli bir çalışmadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya için çok büyük önem taşıyan Aksu Çayı Taşkın Koruma Islah çalışmalarının devam ettiğini bildiren DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür şunları kaydetti:

”Proje ile Aksu ilçesi, civar köyleri, tarım arazileri ve turizm alanlarının taşkınlardan korunmasını sağlayarak, Aksu Çayı’nın denize mansaplanmasının sağlanacağı gibi aynı zamanda ülkemizde düzenlenecek ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği EXPO 2016 FUAR ALANI da taşkınlardan korunacaktır. Proje kapsamında Aksu Çayı’nda, yan kollarıyla birlikte 70 kilometrelik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılacaktır.”