Aksu Kent Konseyi bir ilke daha imza atarak ilçede çocuk meclisini kuruyor.

EXPO 2016’nın çocuk ve çiçek teması da dikkate alınarak yapılan çalışma için Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin ilk adımı attı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurusunu gerçekleştirdi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ile görüşen ve başvurusunu yapan Konsey Başkanı Turan Şahin, meclis için çalışmaları hızlandırdı. Çocuk meclisinin oluşumu için Aksu sınırları içerisindeki ilk ve orta öğretim okullarından 6-15 yaş arası seçilmiş okul başkanı veya temsilci bir öğrenci 15 Aralık 2014 tarihine kadar Aksu Kent Konseyi Başkanlığı’na başvurabilecek.

Çocuk Meclisi’nin amacını aktaran Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, ilk hedefin EXPO 2016 gönüllüsü olarak sürece mütevazi ve anlamlı katkılar yapmak olduğunu vurguladı. Şahin, kent çocuklarının, kent yönetimine aktif olarak katılmalarının sağlanması gerektiğini dile getirerek, çocukların kendileri ve kentle ilgili sorunların çözümünde rol almalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Kurulacak olan meclis ile Aksu çocuklarını, kent düzeyinde, ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmek istediklerini de aktaran Konsey Başkanı Şahin, şunları söyledi:

“Çocukların kentlilik bilincini geliştirmek, bireysel insiyatiflerini geliştirmek, kendi hak ve özgürlüklerinin farkına varmalarını sağlamak gerekiyor. Çocukların insan hak ve özgürlüklerine saygılı, araştıran, üreten, girişimci, topluma, ülkesine ve dünyaya yararlı bireyler olmalarını sağlamak da temel amacımız. Çocukların demokratik platformlarda hoşgörü, saygı ve uzlaşmacı bir çerçevede fikir üretmeleri ve kendi eylem planlarını oluşturarak sosyal hayattaki rollerini güçlendirmeleri de sağlanmalıdır. Çocukların kentten ne beklediği, kent ile ilgili farkındalığının dikkate alınması için ifade ortamlarının oluşturulmasını sağlamak için Aksu Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin oluşumunda katkı ve destekleri bekliyoruz.”