Antalya’nın Alanya İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanırseven, trafik denetimlerinin arttırılacağını belirterek, motosiklet sürücüleri başta olmak üzere kural ihlali yapan ve park yasağına uymayan sürücülere tolerans gösterilmeyeceğini açıkladı.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven trafik kurallarına uyma konusunda vatandaşları uyararak,"Atatürk Caddesi, Hacet Caddesi, Çevreyolu üzeri ve Cuma pazarı bölgesi trafiğin en yoğun olduğu caddelerdir.Trafiğin hızlı akması için park yasağı olan yerlere park edilmemesi gerekmektedir. Bekleme, duraklama ve çift sıra parklar trafik akışını büyük oranda yavaşlatmakta hatta durma noktasına getirmektedir. Bu nedenle şehrin en işlek yerlerinde hatalı ve ikinci sıraya park eden duraklama yapan araç sürücülerine kesinlikle tolerans gösterilmeyecektir" diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik ekip sayısının arttırıldığını ve resmi ekiplerin araçlarla 24 saat görev yaptığını kaydeden Kaymakam Tanrıseven, "Ekiplerin tespit etmiş oldukları hatalı ve çift sıra park yapan araçların plakasına fotoğraf çekilmek sureti ile cezai işlem uygulanmaktadır. MOBESE sistemi etkin bir şekilde kullanılmakta ve kurallara uymayan sürücülere MOBESE kayıt sisteminden denetimi yapılarak araç plakasına ceza uygulanmaktadır" dedi.

Polis ekiplerine verdiği talimatla denetimlerin ara sokaklarda da uygulanacağını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, "Sürücülerimizin ara sokaklar dahil olmak üzere ilçemizdeki trafik akışını hızlandırmak için park yasağı (çift sıra park, durma ve duraklama yasağı olan yerlerde beklemek) gibi tüm trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Burada esnafa da görev düşmektedir. İşyyeri önlerine kısa süreli olsa da yoğun saatlerde park edilen araçlar trafik akışını etkilemektedir. Esnaflın bu durumda müşterilerini otoparklara yönlendirmeleri hem polisin işini, hem de trafiği hafifletecektir" açıklamasını yaptı.