Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar uygulamasının tamamladıktan sonra el ele, gönül vererek Altınova’ya Antalya’nın en güzel Cemevi’ni yapacaklarını açıkladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muharrem ayı vesilesi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi’ne ve bölgede yaşayan Alevi vatandaşlara iftar yemeği verdi. Tütüncü, iftar sonrasında Cemevi’nde Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için yapılan anmaya da katıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi Başkanı Adnan Arslan, kendilerine gösterdiği ilgiden ve desteklerinden dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Tütüncü de yaptığı konuşmada, “Muharrem ayı bizim tarihimizde, geleneğimizde yüreğimizin dağlandığı, gözyaşının sel olduğu bir vakte işaret ediyor. O vakit İmam Hüseyin’in ve Kerbela şehitlerimizin Rabbine yürüdüğü, hiç unutamayacağımız o acının, Kerbela hadisesinin adıdır.” diye konuştu.

ET VE TIRNAK GİBİ

Muharrem ayında, İmam Hüseyin ve Kerbela şehitleri için düzenlenen anma törenlerinin gönülleri birbirine yaklaştırdığına işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “Bizim Rabbimiz bir. Bizim kıblemiz bir. Bizim değerlerimiz bir. Biz et ve tırnak gibiyiz. Hayata farklı pencerelerden bakabiliriz. Birbirimizin aynısı olmayabiliriz. Farklı düşünebiliriz. Ama bu bizim, can ciğer kuzu sarması olmamıza, et tırnak gibi birbirimize bağlı olmamıza, bizim aynı dağın yeli, aynı bağın gülü olmamıza engel değildir. Bu toprakların canları dediğimiz, bu toprakların manevi mimarları dediğimiz Pir Sultan Abdallar, Hünkar Hacı Bektaşi Veliler ve onların silsilesinden gelen nice büyükler yıllar yılı edep erkân ve ahlak dersi verdiler. Biz şu an onların bilgeliğine muhtacız. “

KARDEŞLİK YOLU

Başkan Hakan Tütüncü, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu toprakların canları, barışın kardeşliğin bereketi içerisinde güzel bir iklimin altında kendi inançlarını, dualarını kendi cemlerini yapmaya devam edecekler. Biz, hep yan yana olacağız. Biz, hep can cana olacağız. Hepimiz birbirimize dönüp tıpkı Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’nin terbiyesinden geçmiş olan nice güzel canlar gibi şunu söyleyeceğiz: ‘Gelin canlar cem olalım. Zülfikara yar olalım.’ Belediye başkanınız olarak her zaman emrinize amadeyim. Bugün lokmamızı paylaştık. Birlikte olalım dedik. Can cana olalım, dedik. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Bizim yolumuz birdir. Gönlümüz birdir. Kalbimiz birdir. Rabbimiz birdir. Duamız birdir. Kitabımız birdir. Birliklerin içerisinde farklılığın güzelliklerini yaşıyoruz. Mevlana’da, Hacı Bektaşi Veli de aynı ırmağın sularıdır. Onlar ve onlar gibi nice büyükler bize bu topraklarda kesret içinde vahdeti öğrettiler. Farklılığın içerisinde birlik, çokluğun içerisinde birlik. Kesret içinde vahdetle millet, bu topraklarda medeniyet yürüyüşünü kardeşçe devam edecek. Birbirimize daha sıkı sarıldıkça, birbirimizi kalbimize bastıkça, birbirimize gönül verdikçe her şey çok daha güzel olacak.”

Başkan Hakan Tütüncü, Cemevi talebiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Bugüne kadar cem evimizin her türlü talebine elimizden geldiğince karşılayamaya gayret ettik. İstiyoruz ki, Alevi kardeşlerimiz, canlarımız cemlerini daha güzel ortamlarda yapsınlar. Rablerine yönelsinler. Aliyel Mürteza ‘nın o manevi iklimine daha güzel ortamlarda sığınsınlar. Derdimiz bu ancak; Altınova’nın 30 yıla yakın süren bir imar problemi vardı. Bu sorunu çözdük. Bölgenin imar uygulamasını 4 etapta yapıyoruz. 1.kısmın bitti. Ticaret merkezlerinin olduğu 2. kısmı da tamamlıyoruz. Hedefimiz yılbaşına kadar 3. kısmı da bitirmek. Bitirir bitirmez Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’nin bulunduğu bölgeye geçeceğiz. Vatandaşlarımızın gönül hoşnutluğu ile güzel bir imar uygulamasını tamamlayacağız. Önümüzdeki Muharrem ayında buraya geldiğimde şunu söyleyebileceğiz: ‘İmarı bitirdik. Artık Cemevi’ ne başlıyoruz.’ Antalya’nın en güzel cem evini Altınova’da, el ele, gönül gönüle vereceğiz ve yapacağız. Önemli olan iyiliklerle, güzelliklerle hoş bir seda olarak dünyadan geçip gidebilmektir. Başka bir beklentimiz yoktur. Kardeşiniz olarak bir tane beklentim var. Vatandaşlarımızın en değerli sarayınız olan gönül evinde güzel bir kenar bulabilmektir.”

İftar yemeğine Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti.