Antalya’da amatör futbol karşılaşmalarında yıllardır yaşanan ambulans sorununu Muratpaşa Belediyesi çözümledi.

Zeytinköy Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmalarda ambulans bulunmamasını ve sporcuların yaşadığı sağlık hizmeti sıkıntısını tespit eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatı sonrası Muratpaşa Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, sorunu çözüme kavuşturdu.

Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hizmet alımı gerçekleştirilen ambulans hafta sonunda oynanan futbol karşılaşmalarında sporcuların kullanımına sunuldu. Ambulans hizmetinin tüm kulüpler tarafından kullanılması, futbol camiası tarafından mutlulukla karşılandı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytinköy Spor Tesisleri’nde ambulans hizmetinin verilmeye başlamasıyla ilgili düzenlenen törene katıldı. Zeytinköy Spor Tesisleri’nde düzenlenen törene Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Bulut, Futbol İl Temsilciliği, antrenörler , gözlemciler, saha komiserleri ve futbolcular katıldı.

Başkan Ümit Uysal, “ASKF ve Futbol İl Temsilciliğimiz, belediyemize yaşadıkları sorunları rapor halinde sundu. Yaşanan soruna duyarsız kalamazdık. Yasa gereği doğrudan görevimiz olmamasına rağmen, sağlık ekimiz ve ambulansımız hizmet vermeye başladı. Yıllardır yaşanan sorununu çözüme kavuşturduk. Tüm kulüplerimize hayırlı olsun. Sporcularımızın sağlığı artık güvende. Bizim en büyük projemiz insan. Her şey insanımız için” dedi.

Zeytinköy Spor Tesisleri’nde futbol karşılaşması izlemeye geldiğinde ambulans sorununu yerinde gördüğünü ifade eden Başkan Ümit Uysal, “Karşılaşmalarda sakatlanan oyunculara, sağlık eğitimi almamış kişilerce bir şişe su ve buzla müdahale edildiğini gördüm. Ambulansın bulunmadığını tespit ettik. Genel kamu yönetiminin gereği olduğu için üzüntü duydum. Ambulansın futbol karşılaşmalarında olmaması 21’inci yüzyılda ülkemize ve Muratpaşa’ya yakışan bir durum değildi. Bu duruma duyarsız kalamazdık. Ambulans hizmeti satın aldık ve tüm kulüplerimizin kullanımına. Türkiye genelinde amatör futbol karşılaşmalarının yapılabilmesi için sağlık ekibi bulunması müsabakanın ön şartı olmalıdır” diye konuştu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Bulut, ise Başkan Ümit Uysal’a, Antalya spor camiası adına teşekkür ederek şunları söyledi:

”Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a tüm futbol kamuoyu olarak teşekkür ediyoruz. Ambulans sorunu yıllardır kanayan biri yaraydı. Muratpaşa’nın genç başkanı soruna direkt neşter vurdu. Sorunu bildirdiğimiz ilk günden bu yana başkanımız konuyla yakından ilgilendi. Muratpaşa Belediye Başkanımızın yaptığı bu hizmet, inşallah diğer belediyelere ve kamu yönetimine örnek olur. Antalya’daki diğer belediyelerimizden de aynı duyarlılığı bekliyoruz.”