Şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’ne başvuran 62 yaşındaki Salih Tuna, Prof. Dr. Hüseyin Okutan ile ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

ÇOCUKLARI İKNA ETTİ

Ankara’dan gelen Salih Tuna’ya koroner anjiografi sonunda dört damarında önemli derecede darlık olduğu ve acilen ameliyat olması gerektiğini söylendi. Ameliyata sıcak bakmayan ancak çocukları tarafından ikna edilen Salih Tuna, geçirdiği başarılı kalp ameliyatının ardından sağlığına kavuştu. Tuna, “Çocuklarım ve doktorum Prof. Dr. Hüseyin Okutan iyi ki ısrar etti. Hayatım kurtuldu, çok teşekkür ederim. Sağlıkla hastaneden taburcu oluyorum. Eskisinden daha da sağlıklı bir hayat beni bekliyor olacak” dedi.

ZAMAN KAYBI İSTENMEYEN DURUMLARA YOL AÇABİLİR

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Salih Tuna ameliyat kararına sıcak bakmadı. Ben de ertesi gün hastamızın ailesiyle görüştüm. Hastamızın çocukları ve yakınlarıyla bir araya gelerek durumunu değerlendirdik” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Okutan bu gibi durumlarda hekim görüşü ve acil müdahalenin önemli olduğunu belirterek, “Zaman kaybı, istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Doğru bilgilendirme, güven ve birlikte hareket, istenmeyen birçok sonucun önüne geçebilir’’ dedi.