Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda İsrail’in Mescid-i Aksa baskını protesto edildi.

Protesto gösterisine; Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin ve öğrenciler de katıldı. Tekbir getiren ve İsrail aleyhine sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilci Mehmet Gayretli, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde İsrail’in parmağı olduğunu ve Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ettiğini söyledi. Gayretli şöyle konuştu: “Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler. Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı.”

“TEPKİMİZ YAHUDİLERE DEĞİL SİYONİZME”

İsrail’in batıdan aldığı cesaretle bu küstahça davranışları sergilediğini ifade eden Gayretli, “Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri İsrail’i cesaretlendirmektedir. Şunu tüm dünya bilmeli ki Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci İsrail’in varlığı ve sapkın siyonizm düşüncesi kabul edilemez. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir” dedi.

“İSRAİL ELBET FİLİSTİN’DEN SÖKÜLÜP ATILACAKTIR”

İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarını Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olarak gördüklerini belirten Gayretli, "İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. Burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır" diye konuştu.