Anadolu Gençlik Derneği ülke genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor. Bu yıl ikincisi yapılacak olan yarışmaya 500 bin lise öğrencisinin başvurması bekleniyor. Birinciye 6000 TL, ikinciye 4000 TL, üçüncüye 3000 TL ödülün verileceği yarışma kapsamında liseli 82 genç Umre’ye gönderilecek. Lise çağındaki öğrencilerin kendi değerlerini öğrenmesi noktasında gerçekleştirilecek yarışma Hz. Muhammed(sav)’in Hayatını anlatan kitaptan olacak.

TÜM LİSELİ GENÇLER KATILABLİR

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, tüm bay ve bayan liseli gençleri yarışmaya katılmaya davet ederek, “Siyer-i Nebi Yarışması kaybeden olmayacaktır. Gençlerin yarışmada temel metin olan gaye İnsan Hazreti Muhammed(SAS) kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimiz(sas)’in hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin ’insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi olduğuna’ inanması herkesin kazanmasına yol açacaktır’’ şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR 20 KASIM’A KADAR

Yarışmaya katılmak isteyen geçlerin ’efendimizin de.com’ internet sitesinden 20 Kasım’a kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirten Gayretli, “Gençlerimiz bu internet adresinden başvuru yaptıktan sonra şubelerimizden ya da temsilciliklerimizden Gaye İnsan Hazreti Muhammed kitabını temin edebilirler. Kitap temininden sonra da yapmaları gereken elbette okumak. Yarışma sorularımızın tamamı o kitaptan olacak. Siyer-i Nebi yarışmamızın şartları ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler efendimizin de.com adresine mutlaka bakmalıdırlar. Siyer-i Nebi Yarışmasının sınav günü tüm Türkiye için 20 Aralık Cumartesi Sınav saati ise 11.00’dir.”

82 LİSE ÖĞRENCİSİ UMRE’YE GİDECEK

Ödül noktasında ise, bütün il birincileri ve Kıbrıs’ta dahil, toplam 82 tane birinciyi umreye gönderileceğini ifade eden Gayretli “Türkiye birincisine 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ödül olacak. 5’inciden 10’uncuya kadar olan gençlere tablet bilgisayardan kitap setlerine kadar hediyeler verilecek” diye konuştu.