Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ile Antalya Valisı Muammer Türker’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Muammer Türker, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu’dan çalışmaları ve yer aldıkları sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi aldı.

Vali Türker, Antalya’da çeşitli sektör temsilcileri ile her görüşmesinde iş adamlarının önemine değindiğini belirterek, “Ekonomiyi canlandıran, işi yapan sizlersiniz. Devlet burada engel olmasın. Bir yönlendirici rolü varsa, işin istikamet, makro anlamda planlama boyutuyla, devlet orada olmalı. Devletin yol gösterici, destek verici olması lazım” dedi.

Antalya’nın nüfusuyla, yüz ölçümüyle birçok parametre bakımından kendi ölçeğinin çok ötesinde bir değer ürettiğini kaydeden Vali Türker, “Antalya’da olan biten Antalya sınırları içinde kalmıyor. Bütün Türkiye’yi etkiliyor. Antalya’yı bu hale getiren özel sektör. Özel sektörün hem vizyonu, hem de çalışması. Biz bürokrat olarak elimizden geldiği kadar size destek vereceğiz. Yeter ki sizden öneriler gelsin, yeter ki müşterek bir şeyler yapalım” ifadelerini kullandı.

Vali Muammer Türker’e “Antalya’ya hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Ali Eroğlu da 1990 yılında kurulan, 5 sektörde faaliyet gösteren ANSİAD’ın Antalya’daki ilk sanayici ve iş adamları derneği olduğunu belirtti. Eroğlu, “Antalya ekonomisiyle önde gelen duran biri. Turizm olması sebebiyle uluslararası organizasyonların çok yoğun olduğu bir ildir. Sizin enerjinizle, vizyonunuzla Antalya önemli katkılar alacak” dedi.

ANSİAD olarak 12 yıldır Antalya, Burdur ve Isparta illerinde üniversite öğrencilerine yönelik Girişimcilik Haftası düzenlediklerini anlatan Eroğlu, Vali Türker’i 9-12 Aralık tarihlerindeki haftanın açılışına davet etti.