Türkiye İş Kurumu tarafından 17-28 Kasım 2014 tarihleri arasında 2014 Yılı 4. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması gerçekleştirilecek.

Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından araştırma kapsamında toplam 336 işletme ziyaret edileceği belirtilirken,

81 ilde gerçekleştirilecek bu araştırma ile işgücü piyasasının talep tarafındaki gelişmeleri yansıtabileceği, uluslararası standartlar ile uyumlu, kendi içerisinde tutarlılığı ve karşılaştırılabilirliği olan açık iş istatistiklerinin derleneceği ifade edildi.

Araştırma ile birlikte Türkiye işgücü piyasasının fotoğrafının çekileceği, sektörler ve meslek grupları itibariyle açık iş oranı hesaplanacağı ve buna ek olarak aktif işgücü piyasası politikalarının özellikle de işgücü yetiştirme kurslarının araştırmanın sonuçlarının dikkate alınarak açılmasının planlandığı bildirildi.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada örneklem yöntemi ile çalışılacağı, çalışmanın başından sonuna kadar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından koordine edileceği ifade edildi.

İşletme ziyaretlerinin İş ve Meslek Danışmanları tarafından gerçekleştirileceği belirtilirken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 10+ istihdamlı 336 işletme, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından ziyaret edilmeye başlandığı açıklandı.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olmasının beklendiği de vurgulandı.