Antalya’da 19 Eylül’de başlayan "Basketbol Yerel Ligi"nde final müsabakaları yaklaşırken, şu ana kadar küçükler, yıldızlar, gençler erkek ve kız kategorilerinde toplam 350 maç oynandığı belirtildi.

Atatürk, Fatih, Çağlayan, Kepez, Döşemealtı, Alanya, Kemer spor salonlarında oynanan müsabakaların tüm heyecanıyla devam ettiği belirtilirken, Antalyalı basketbol severlerin ilgisinin yoğun olduğu ifade edildi.

Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak, Basketbol Yerel Ligi 2014-2015 sezonuna heyecan ve coşku ile başladıklarını belirterek, "Aynı şekilde devam ediyor. Final müsabakalarına yaklaştığımız bu dönemde, basketbol kalitesi ve mücadele seviyesi bakımından her sezon büyük bir gelişme göstermekte olan ligimiz, Antalyalı basketbol severler tarafından ilgiyle takip ediliyor" dedi.

Geçen sezon Antalya’da toplam 1500 maç oynandığını hatırlatan Yasak, şunları söyledi:

"Salon sıkıntısı yaşadığımız ilimizde bu kadar maç oynatabilmek bir rekor. 2014-2015 sezonunda hedefimiz daha fazla maç oynatmak ve yeni bir rekora imza atmaktır. Antalya Basketbol Yerel Ligi’nde kulüplerimizin Antalya basketbolunun gelişmesinde gösterdiği mücadeleler, 2014-2015 sezonunun çekişmeli ve zevkli geçeceğinin en önemli göstergesi niteliğindedir. Amacımız geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi üst liglerde, milli takımlara oyuncu göndermek. Bu bizleri gururlandıracaktır. Bu sezon Türkiye Basketbol Liglerinde 4 takımımız başarılı bir şekilde mücadele ediyor. Kadınlar Basketbol ikinci Liginde (TKB2L) Antalya’nın Yıldızları ve Alanya Belediyesi, Erkekler üçüncü Liginde (TB3L) Kepez Belediyesi, Bölgesel Ligde (EBBL) Antalya Gelişim Gençlik spor kulüplerimiz mücadele edecek. Takımlarımıza başarılar diliyorum. Antalya’mızı en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum."