Muratpaşa Belediyesi’nin Soğuksu ve Bayındır mahallelerinde yapmayı planladığı spor kompleksi projesinin Büyükşehir meclisinde reddedildiği iddiaları üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada spor kompleksinin yapılırken bazı hukuki hükümlere uyulmadığına dikkat çekilerek , Büyükşehir Belediyesi’nin kanunlara uygun planlanan spor kompleksi , yüzme havuzu başta olmak üzere her türlü hizmetin şehre kazandırılmasına destek vereceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı basın yayın organlarında; Muratpaşa Belediyemizin Soğuksu ve Bayındır Mahalleri’nde yapmayı planladığı spor kompleksi projesinin, Büyükşehir Meclisi’nde oy çokluğu ile reddedildiği iddiaları yer almıştır. Muratpaşa Belediyesi’nin bilgilendirme panosuna astığı bir afişi kaynak gösteren haberler nedeni ile açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Her yerde ifade ettiğimiz gibi, bizim belediyecilik anlayışımız hizmet üzerine kurulmuştur. Belediyecilik deyince aklımıza siyaset değil, hizmet gelir. Bu hizmeti kim yaparsa yapsın yanında olur ve tüm desteğimizi veririz. Hangi siyasi partiden olursu olsun hizmet yapmak isteyenin hep yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ancak hizmet yaparken hazırlanan hukuka uygun hareket etmemiz gerektiği de unutulmamalıdır.

Soğuksu ve Bayındır Mahallelerinde yapılmak istenen spor kompleksi planlanırken de bazı hukuki hükümlere uyulmamıştır. Söz konusu alan Düzenleme Ortaklık Payı’ndan gelen bir alandır. Bu alanın mülkiyeti yoktur. Bu alanda bir düzenleme yapılabilmesi için Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bu alana eş değer bir alanın ayrılması gerekmektedir. Park alanı olarak ayrılan bir alanın başka bir amaçla kullanılması ancak eşdeğer bir alanın ayrılması ile mümkün olabilir. Muratpaşa Belediyesi’nce önerilen plan teklifinde bu hükme uyulmamıştır.

Yönetmelik ve kanunlara uygun planlama yapıldığı takdirde Büyükşehir Belediyesi olarak, spor kompleksi ve yüzme havuzunun şehrimize kazandırılması için her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”