Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından “Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı” kapsamında yürütülen çalışmalara ilave olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla “Narkotim” projesinin açılışı Antalya dahil 11 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Proje kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Mersin, Konya, Erzurum ve samsun illeri pilot iller olarak belirlenirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara Polis Akademisi Anıttepe yerleşkesinde eş zamanlı açılış töreni gerçekleşti.

Antalya Valisi Muammer Türker’in ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin katılımları ile Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binasında eş zamanlı olarak açılış töreni düzenlendi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, “Akli ve zihni hayatin en büyük düşmanı uyuşturucu maddelerdir. Uyuşturucu madde, kişinin uyum gücünü zaafa ve iflasa götürerek onu aileden, toplumdan ve çevresinden koparmakta, yalnızlığa, bunalıma ve suça sürüklemektedir. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı çağımızın en önemli sorunlarından birisi haline geldi. Özellikle refah düzeyimizin artması ile gençlerimizin uyuşturucuya ulaşabilmesi daha da kolaylaştı. Emniyet Müdürlüğümüzce uyuşturucu maddenin arz süreci ile mücadele kadar, talep azaltımı faaliyetleri yani kullanıcıların veya kullanma riski bulunan kitlelerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler ciddiyetle ele alınmakta olup, çeşitli projelerle bu çalışmalarımız desteklenmektedir. Bu bağlamda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadelede alınması gereken önleyici tedbirlerin artırılmasına yönelik hazırlamış olduğu Narkotim Projesi ile ilgili tüm kurum kuruluşlar ve toplumun her katmanı ile işbirliği içerisinde uyuşturucunun mağduru veya müptelası olan insanlarımızı topluma kazandırmak ve bu kişileri bilinçlendirmek, en seri şekilde uyuşturucu sorununu çözmek veya çözüm metotları üretmek, etkin operasyonlarla polisin suç/suçluyla mücadelesindeki kararlığını göstermek, alınacak adli/idari tedbirlerle kalıcı/etkin sonuçlar elde etmek amaçlanmıştır” dedi.

Projenin ilk olarak Antalya’nın da aralarında bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum’da hayata geçirildiği ve Türkiye genelinde projeye uygun nitelikte 865 personel seçilerek uzmanlık eğitimlerini tamamladıklarını ifade eden Tonbul, Antalya’da 67 personele uzmanlık eğitimi verildiği, eğitimi alan personelden 16 ekip oluşturulduğu, ekiplerin çeşitli araç ve gereçlerle donatılarak görevlendirildiklerini bildirdi.

Narkotim ekiplerinin Antalya’da bulunan riskli bölgelerde, metruk binalarda, parklarda genellikle halkın yoğun olarak bulunduğu umuma açık yerlerde, özellikle okul önlerinde görevlendirilerek uyuşturucu madde satıcılarıyla mücadele edip uyuşturucu bağımlısı madde kullanan şahıslara yönelik çalışmalar yapacağını söyleyen Tonbul, “Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadelede operasyonel çalışmalarımızın yanında vatandaşlarımızın bilgilendirilme ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Bize bu çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Valimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Valisi Muammer Türker ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz doğu ve batıyı birleştiren bir konumda olmasından dolayı uyuşturucu kaçakçılarının güzergahında bulunmaktadır. Nüfusumuzun genç olması ülkemizi hedef haline getirmektedir. Başta terör örgütleri olmak üzere suç örgütleri maddi kaynaklarını uyuşturucudan temin etmektedirler. Neyse ki gelişmiş dünya ülkelerinde uyuşturucu konusu çok ileri seviyelerde olmasına rağmen ülkemizin toplumsal yapısı nedeniyle uyuşturucu konusunda daha hassasız. Uyuşturucu meselesi sadece polisiye mesele değildir. Diyanetten Sağlığa, Milli Eğitimden Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar komple mücadele etmemiz gerekir. Uyuşturucu ile mücadele adına emniyet teşkilatı çok önemli bir adım attı. Tüm kurumlar olarak Narkotim Projesi’ni destekleyeceğiz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.