Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Kültür, Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜSAM), moda ve tekstil tasarımı alanında uluslararası ödüllü sanatçı Fırat Neziroğlu’nu ağırladı.

Fırat Neziroğlu, Akdeniz Üniversitesi Kültür, Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi atölyesinde gerçekleştirilen workshoplar kapsamında çarpana, düz dokuma ve keçe gibi birçok uygulamalı çalışmalarla, tecrübelerini öğrencilere uygulamalı olarak paylaştı. ’Tasarımı Deneyimlemek, Deneyimi Tasarlamak’ konulu söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Fırat Neziroğlu, sanat yaşamına bale ile başladığını, daha sonra moda ve tekstil alanında da özgün dokuma çalışmaları yaptığını anlattı. Neziroğlu, “Şu an sanat yaşamıma, dokumacı olarak devam ediyorum” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Kültür, Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Ömer Zaimoğlu ise evrensel sanatın, kültürel sanat miraslarının korunması ve geleceğe aktarılmasıyla mümkün olduğunu belirterek, “GSF ve KÜSAM olarak ağırlamaktan onur duyduğumuz üretken, başarılı Fırat Neziroğlu’na bizlere ve öğrencilerimize vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. KÜSAM’ın yıl boyunca devam edecek sanat dolu pek çok çalışmanın hazırlığını da yaptığını söyleyen Zaimoğlu, desteklerinden dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini aktardı.