Bu yıl 26’ncı düzenlenen Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali’nde “En İyi Belgesel Dalı” ödülü “Çirok” adlı belgesel ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Muhammed Beyazdağ’ın oldu.

“Çirok”un senaryosunu yazıp, yönetmenliğini de üstlenen Muhammed Beyazdağ, filmin çocuk damatların hayatlarını konu aldığını belirtti. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Muhammed Beyazdağ, “Çirok, yapmak istediğim ’’El Üçlemesi’’nin Zarok’tan sonra ikinci belgesel filmi. Belgeselin çekimlerine Şubat ayında başladım ve Mayıs ayının sonuna kadar çekimlerime devam ettim. Bu süreçte Türkiye’de 5 farklı şehirde çekimler ve röportajlar yaptım. Umut ediyorum ki bundan sonra böyle filmlerin çekilmesine ihtiyaç duyulmasın” dedi.

Festivalin Türkiye’deki en prestijli kısa film festivali olduğunun altını çizen Beyazdağ, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Belgesel Ödülü”nü almanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık ise, fakülte olarak öğrencilerin başarılara imza atmasının gurur verici olduğunu belirterek, üretme ve çaba göstermenin mutlaka karşılığını bulacağını ifade etti.