Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve Berlin Alice Salomon Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bettina Völter, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret etti.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen; Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarından Almanya’da büyük gurur duyduklarını belirterek, Rektör Kurtcephe’ye tebriklerini ve teşekkürlerini iletti. Başkonsolos Şen, Almanya’da yaşayan çok sayıda Türk kökenli öğrencinin Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim almak istediklerini belirterek, Almanya’ya ayrılan uluslararası öğrenci kontenjanlarının arttırılmasının da kendilerini mutlu edeceğini aktardı.

Berlin Alice Solomon Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bettina Völter de, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile ikili işbirliği anlaşması imzalamalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Akdeniz Üniversitesi ile Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişim programları yürüttüklerini belirten Prof. Völter, iki üniversite arasında işbirliğinin geldiği seviye nedeniyle Akdeniz Üniversitesi’ne teşekkürlerini ifade ederek, mevcut işbirliğinin daha da ilerlemesini arzuladıklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Almanya’nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu, Akdeniz Üniversitesi olarak Almanya’daki üniversiteler ile bilimsel işbirliğine özel önem verdiklerini kaydetti. Bu kapsamda Almanya’daki üniversiteler ile ikili işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını, ortak proje ve programlar yürüttüklerini ifade eden Rektör Kurtcephe, Erasmus Programı kapsamında en fazla öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin Almanya ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Rektör Kurtcephe, Almanya’daki özellikle Türk kökenli öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim alma taleplerini bildiklerini belirterek, “Bu talebi karşılamak için bu sene, Almanya’da Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavını (AKUS) yaptık” dedi. 2015 yılında da Almanya’da AKUS sınavını gerçekleştirmek için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Rektör Kurtcephe, Alice Salomon Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile imzalanan bilimsel işbirliği anlaşmasının eğitim ve bilim alanındaki mevcut işbirliğinin arttırılması ve çeşitlendirilmesine katkıda bulunmasını dilediklerini aktardı.

Ziyarette Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız ve AKVAM Müdürü Prof. Dr. Erol Esen de hazır bulundu.