Akdeniz Üniversitesi (AÜ) AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve Berlin Alice Salomon Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 6-8 Kasım 2014 tarihleri arasında ortak bir program gerçekleştirecek.

2014 Türk-Alman Bilim, Araştırma ve Inovasyon Yılı etkinliği olarak da bilinen ve üçüncüsü düzenlenen “Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu”nun bu yılki konusu “Toplum, Sağlık ve Eğitimde Çeşitlilik” olarak belirlendi.Yaklaşık 50 uzman konuşmacının katılacağı toplantı, Türkiye ve Almanya’dan bilim ve araştırma alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri ve uygulayıcılarını bir araya getiriyor.

AKVAM Müdürü ve Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Erol Esen, 3.Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu’nun hedefini her iki ülkede uygulanan bilim ve araştırma stratejilerini değerlendirmek, ortak araştırmalar için çerçeve koşullardaki son durum ve ikili ortaklıklar için destekleme programlarını tanıtmak olarak açıkladı.

AKVAM Müdürü Prof. Dr. Erol Esen ve forum ortağı Alice Salomon Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Theda Borde, forumda sunulan bildirilerin yayınlanacağını duyurdu. Ayrıca forum konuları açısından ilginç olabilecek diğer makale önerilerinin de kabul edileceği belirtildi.