Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından, Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) Erasmus Programı kapsamında “Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Kalite Ödülü (Erasmus Kalite Ödülü)” verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan; Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın, 9 Aralık 2014 tarihinde yaptığı açıklamayla, AÜ’nün “Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Kalite Ödülü”nü (Erasmus Kalite Ödülü) almaya hak kazandığını bildirdi. Prof. Dr. Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak, 2012 yılından itibaren yeniden yapılanma süreci ile değişimde kalite çalışmalarına önem verdik. Bu süreçte önceliğimiz, sadece değişim programlarını hayata geçirmek değil, aynı zamanda bu sürece kalite kazandırmaktı. Bu süreçte değişim boyutunun kalitesini arttırmak üzerine birçok tespit, analiz ve yenilik yaptık. Erasmus öğrenci hareketliliğinin kalitesini arttırmak için, süreçte yaşanan durumları iyi analiz etmek ve bu analiz sonuçlarını kullanarak çözüm önerileri üretmek önceliğimiz oldu. Bu bağlamda, değişim programı kapsamında yaptığımız tespitlerimiz ve bunu raporlamamız bize AB Bakanlığı tarafından Erasmus Kalite Ödülü’nü kazandırdı. Erasmus Programı kapsamında yenilikçi ve yaratıcı uygulamalarımızı hayata geçirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Burhan Özkan kazanılan ödülle ilgili şunları ifade etti:

“Üniversitemizin başarılı çalışmalarının takdir edilmesi, mutluluk verici. Gelinen noktada bugün Akdeniz Üniversitesi, uluslararasılaşma sürecinde emin adımlarla ilerlemekte ve saygınlığını her geçen gün arttırmaktadır. İşte bu ödül de üniversitemizin başarılı çalışmaları için verilen ödüllerden sadece bir tanesi. Bu başarının gerçekleştirilmesinde, özverili çalışmaları nedeniyle, Uluslararası İlişkiler Ofisimizdeki Erasmus Programı sorumluları başta olmak üzere, ofisimizin tüm personeline özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca kalite ödülünün alınmasında katkı veren birimlerimizdeki Erasmus koordinatörleri ile Erasmus programına destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Akdeniz Üniversitesi’ne “Erasmus Kalite Ödülü” 17 Aralık 2014 Çarşamba günü, Ankara’da düzenlenecek törenle verilecek.