Geçtiğimiz 16 Kasım tarihinde 36’ncısı gerçekleştirilen Avrasya Maratonu’na Antalya’nın Kumluca ilçesinden katılan 15 sporcu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya 36. Avrasya Maratonu hakkında bilgi veren maratonculardan Metin Küstür, bu yıl ilçeden 15 sporcunun Avrasya Maratonuna katıldığını, bu sporculardan dördünün maratonun tamamlandıklarını söyledi. Diğer 11 sporcunun ise 15 kilometrelik bölümü tamamladıklarını ifade eden Küstür, maraton dolayısıyla hem iyi dostluklar edindiklerini hem de maratonda Kumluca’yı tanıttıklarını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avrasya Maratonu’na katılan sporcuları kutladı. Belediye olarak atletizm sporuna olan ilgiye dikkat çekmek adına Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yürüyüş organizasyonları başlattıklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, “Spor İşleri Müdürlüğümüzce 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirmiştik. Bu hafta sonu da ‘Kumluca Gelidonya’yı Keşfediyor’ adı altına Gelidonya Feneri’ne bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Her yıl festivalimiz içerisinde yaptığımız bir halk koşumuz var” dedi.

Avrasya Maratonuna katılan Kumlucalı sporcularda özellikle halk maratonlarına toplumun her kesiminden ilgi olduğunu, ilçede yapılacak bir yarı maraton etkinliği için kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini ve bu konuda hemen çalışmalara başlayacaklarını bildirdiler.