Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Mütevelli Heyeti toplandı.

Antalya Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan toplantıya, mütevelli heyette bulunan Akdeniz Belediyeler Birliği, Antalya Teknokent A.Ş., Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Belediyesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu, Antalya Sanayici İşadamları Derneği temsilcileri katıldı.

BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, divan başkanlığını Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe’nin yaptığı mütevelli heyet toplantısında, BAGEV’in çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendirdi. Ali Çandır, BAGEV’in tüm eğitim kurumları, belediyeler ve iş dünyasını içerisinde bulunduran bölgenin en büyük sivil inisiyatifi olduğunu ancak bu yapının yeterince değerlendirilemediğini kaydetti. Çandır, "Bir özeleştiri yapmalıyız ki, gerek yönetim, gerekse mütevelli heyetteki kurumların biraz daha BAGEV’i sahiplemesi ve BAGEV ile birlikte hareket etmesine ihtiyaç var. Sivil inisiyatif, iş dünyası, akademik dünyanın yön verici gücü olan BAGEV’in etkinleştirilmesi için kurumların desteği gerekli. BAGEV’in çalışmaları belediyelerin yeni yönetimleriyle ivme kazanacak. Kurumların her alanda BAGEV ile birlikte hareket etmesini sağlamalıyız" diye konuştu.

"KARLI BÖLGEYİZ YATIRIMDAN PAY ALMALIYIZ"

Batı Akdeniz’in lobi gücünün oluşturulması gerektiğini ifade eden Ali Çandır, "Yatırımlardan aldığımız paya baktığımızda 26 bölgenin içerisinde 17’nci sıradayız. Gelir getirmede iyi durumdayız, karlı bir bölgeyiz ancak bu karlı bölgeyi karar vericilerimize iyi anlatarak bölgenin yatırımlardan daha fazla pay alması için çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.

HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI

BAGEV Kariyer’le ilgili de mütevelli heyet üyelerine bilgi veren Ali Çandır, "İstihdamı artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak yılların alışkanlığını hemen terk edemiyoruz, hala hamili kart referansıyla işçi, eleman arıyoruz. BAGEV Kariyer’de 3 bine yakın işveren, 14 bin işsiz kaydımız var, önemli ölçüde yol aldık" ifadelerini kullandı. Bölge hayvancılığının sıkıntılarına dikkat çeken Ali Çandır, gelen talep üzerine küçükbaş hayvancılık çalıştayı düzenleme hazırlıkları olduğunu anlattı. Çandır, BAKA ile bölge için ticaretin geliştirilmesi ve ürün portalının hazırlıkları için çalışacaklarını açıkladı.

TARIMDA SOSYAL GÜVENLİK

Ciddi bir tarımsal üretim potansiyeli olan Batı Akdeniz’de sosyal güvenlik sisteminin tarımsal yatırımların önündeki en büyük engel olduğunu kaydeden BAGEV Başkanı Ali Çandır, şunları kaydetti:

"BAGEV olarak tarımda sosyal güvenlik sistemini masaya yatırmak istiyoruz. Mevcut sosyal güvenlik sistemiyle tarımsal üretimin gelişmesi ve yatırımların artmasının mümkün olamayacağı kanaatindeyiz. Sanayi yatırımına uygulanan mevzuat tarım sektörüne de uygulanıyor. Yurtdışı örneklerinde farklı yaklaşımların olduğunu görüyoruz. Kendimize özgü sosyal güvenlik sistemi geliştirmek adına tarımda sosyal güvenlikle ilgili çalıştay yapacağız."

Mütevelli heyet üyeleri de toplantıda görüş ve önerilerini dile getirdi.