Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu’nun (DHT) hazırlıklarını sürdürdüğü iki yeni oyundan biri olan “Baş Belası”, dünya prömiyerini 27 Mart’ta yapacak.

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, 2 yeni oyunu birden sahneye koymaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Sarı’nın yönettiği iki oyun, Mart sonunda izleyiciyle buluşacak. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne yetiştirilmesi için sıkı bir tempoda çalışılan “Baş Belası” adlı oyun, dünyada ilk kez Döşemealtı seyircisi için sahnelenecek. Sam Bobrick’in yazdığı komedi oyununda, bir ruh hastasının tedavi için geldiği psikiyatrist çifti çileden çıkarması konu ediliyor. Oyunda baş belası rolünü, ünlü oyuncu Murat Ercanlı canlandırıyor.

Dünden Kalan drama oyunu 31 Mart’ta

DHT’nin bu ay sonunda sahneye koyacağı ikinci oyun ise İstanbul Devlet Tiyatroları sanatçısı Cem Zeynel Kılıç’ın yazdığı “Dünden Kalan”. Murat Sarı yönetiminde yoğun bir tempoda provaları devam eden oyun, 31 Mart’ta ilk gösterimini yapacak. Oyunun konusu ile ilgili bilgi veren Yönetmen Murat Sarı, “Her insanın geçmişinde kalan bir ilk vardır. Dünden Kalan, işte bu ilkin bir gün çıkıp geleceği hayalini işliyor” dedi.

Hedefimiz kültür ve sanat da ön plana çıkmak

Döşemealtı Halk Tiyatrosu’nu kurarak bölge halkını sanatla buluşturan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Vatandaşlarımız, tiyatro izlemek için Antalya kent merkezine gitmek zorunda kalmadıkları gibi farklı ilçelerden çok sayıda misafir, tiyatro izlemek için Döşemealtı’na geliyor. Hedefimiz bölgemizi kültür ve sanatta da söz sahibi yapmaktır. Baş Belası isimli oyunun Dünya Prömiyerin ilçemiz de sahnelenecek olması bizim için mutluluk vericidir” diye konuştu.