Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya-Aksu güzergahında beş kavşak yapılacağını açıkladı. Başkan Türel, “Toptancı Hal, Demokrasi (TEDAŞ) Kavşağı, Altınoava Kavşağı üstgeçitli (Fly-over) kavşak, Havaalanı kavşağı ise yeni bir düzenlemeyle yonca kavşak olacak. Aksu kavşağı ve EXPO’nun önündeki kavşak ile birlikte Antalya-Aksu arasına beş kavşak kazandıracağız. Bu konuda İhale çalışmalarına başlandı, inşaatını tamamlayıp, kavşakları Aksu’ya 2015 yılı sonuna kadar tamamlayıp hediye edeceğiz. Bundan sonra trafikte durmak yok yola devam” dedi.

AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nın kongresine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu’da sıradan projeleri değil, dünya projelerine ev sahipliği yapacak projeleri konuşacaklarını söyledi. Başkan Türel, “EXPO projesi dediğimizde, Türkiye’nin belki 150 senelik EXPO tarihinde ilk kez ev sahipliği yapacağı dünya projesidir. Olimpiyat oyunları eş değerindedir. Birçok kişi bunun önemini idrak edemedi. Aksu böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 23 Nisan 2016 tarihinde kurdeleyi keseceğiz. EXPO projesi böylesine önemli projeyken ya bir yerlerde popülizm yapmak için çıkıp ta ‘EXPO’dan bize ne, bize ekmek lazım’ diye bir ifadeyi kullanırlarsa şaşırmayın. Ekmek EXPO’nun içinde, binlerce kardeşimiz o projenin içinde iş bulacak. Esnafın yüzü gülecek. Adeta bir dünya projesine ev sahipliği yapmanın nimetini yaşayacak” dedi.

RAYLI SİSTEM BAKANLAR KURULUNA SEVK EDİLECEK

EXPO Meydan Raylı Sistem hattı hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Türel hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve ilgili bakanların katkıları ile Antalya’ya kazandırdıklarını anlattı. Türel, “ Bizim ilk yaptığımız raylı sistem hattı 11.1 kilometreydi. Şimdi 16 kilometre ekliyoruz. 200 milyon TL’lik bir yatırım. Bu Aksu’ya hayırlı olsun. Artık bundan sonra Aksu’dan binince dünyanın en çağdaş toplu ulaşım araçları ile havaalanı, kent merkezine, Otogar’a kadar ulaşacaksınız. Bir de 3’üncü etabını buna ekleyince o zaman Eğitim Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi, Varsak’a kadar istediğiniz yere ulaşabileceksiniz. Ulaştırma Bakanlığına raylı sistem projesi ve fizibilite çalışmalarını teslim ettik. Artık güzergah belli, proje belli, nerede duraklar olacak belli” diye konuştu.

BÜTÜN PROJELERİ ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ

Raylı sistem projesinin halka sorulduğunda yüzde 98’lik bir kabul oyunun ortaya çıktığını hatırlatan Türel, “Siz bu projeyi kabul ederek, destek oldunuz, önümüzü açtınız. Biz büyük projeleri halka soracağız dedik. İsterlerse başımız üstüne, istemiyorlar ise başka bir proje ile uğraşacağız dedik. Bize büyük moral verdiniz. Biz büyük bir heyecanla fizibiliteyi tamamladık ve teslim ettik. Bu projeler kolay olmuyor. Gayret, takip gerektiriyor. Kolay olsaydı, bizden öncekiler yapardı. Antalya beş senede neden on beş sene kaybetti. Yan gelip yatmakla belediyecilik olmaz da ondan kaybetti. Bizler hep gayret ediyoruz. Adım adım takip ediyoruz. Ulaştırma Bakanımız ile bu sabah proje hakkında konuştuk. Artık bakanlığa projeleri teslim ettik. Bakanlar Kurulu onayı gerekiyor diye söyledik. Sayın Bakanımız hemen talimat vererek Aksu Raylı Sistem projesinin Bakanlar Kurulu’na sevk edilmesi yönünde talimatlarını verdi. Bu da önümüzü açan başka bir husus oldu” diye konuştu.

30 YILLIK MACUN DERESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Aksu’ya 7 ayda yapılan projeler hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Aksu’ya 7 ayda 2 bin ton asfalt döktük. 30 senedir Macun Deresi konuşuyoruz. Seçimden sonra Başkan’a hayırlı olsun ziyaretine geldiğimizde bize Aksu’nun leziz köftelerinden ikram etti. Biz bu nefis Aksu köftesini yiyorken, halkımızın bu kötü kokuları hissetmemesi gerektiğini söyledik. Ekiplerimiz hemen harekete geçti. Macun Deresi sorununu 6 ay içinde çözeceğiz dedik. Belki o zaman bize kimse inanmadı, ‘30 senedir çözülmemiş sorun 6 ayda mı’ çözülecek dediler. İşte Aralık 15’te ilk etabı bitiyor. 2.5 milyonluk bir yatırımla bu sorunu çözdük” şeklinde konuştu.