Antalya’nın Alanya ilçesinde yayın yapan Alanya Televizyonu’nda (ATV) yayınlanan Haber Masası adlı programa Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik konuk oldu. Ahmet Tunç ve Fazıl Tunç’un sunduğu program bir alışveriş merkezinde canlı yayınlandı.

Borç batağında bir belediye devraldıklarını, hedeflerinin sıfır borçla bir belediye devretmek olduğunu belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, belediye kaynaklarının hoyratça kullanıldığını söyledi. Başkan Çelik, gerçekleşmesi mümkün olmayan projeler için 900 bin lira para harcandığını belirterek, "Bizler hayali projelerle değil, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri gerçekleştireceğiz" dedi. 13 yıldan bu yana devam eden Kombi Tatil Sitesi davası nedeniyle belediyenin tüm hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz konduğunu dile getiren Başkan Çelik, 2015 yılının ilk çeyreğinde Kombi sorunundan belediyenin tamamen kurtulacağını söyledi.

Gazipaşa Havalimanı ismine "Alanya" isminin eklenmesi konusundaki görüşü de sorulan Başkan Çelik, ’’İsmin Alanya (GZP) olacağı yolundaki iddialar doğru değildir. Bunlar spekülasyondan ibaret. Havaalanının ismi, Gazipaşa-Alanya Havaalanı olacak. Bu da normaldir ve dünyada birçok örneği vardır. Gereksiz tartışmalarla gündem oluşturmayı doğru bulmuyorum. Önemli olan havaalanının çalışıyor olması ve sürekli büyümesidir. Ayrıca ilçe olarak 50 bin yatak kapasitesine kavuşursak zaten bu tartışmalar bitecektir. Önümüzdeki günlerde 3 tane 5 yıldızlı otelin temelini ilçemizde atacağız’’ ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇELİK’E BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Göreve geldiğinden bu yana belediyeye zaman zaman bisikletle gelip gitmesiyle ulusal medyada da haber konusu olan Başkan Adil Çelik’e program sunucusu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Basın Yayın Kurulu Başkanı Fazıl Tunç bisiklet hediye etti. Halkı bisiklet kullanmaya teşvik etmek için Başkan Çelik’in bisiklete binmesinin örnek bir davranış olduğunu söyleyen Tunç, Çelik’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Bisikleti kabul eden Başkan Çelik, "Yurt dışında çok sayıda belediye başkanı ve bürokrat işe giderken bisiklete binmeyi tercih ediyor. Bizde ise bu durum ne yazık ki yokluğun bir göstergesi olarak algılanıyor. Ben başkan olmadan önce de bisiklete binmeyi çok seven birisiydim. Bunu başkan olduktan sonra da sürdüreceğimi seçim çalışmalarımda söylemiştim. Bisiklete binmek benim yaşam biçimim. Hava koşulları elverdiği müddetçe işe gelip giderken bisiklete bineceğim. Sizlere de duyarlılığınızdan ve hediyenizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.