Antalya’nın Alanya ilçesinde, tekneye bindiği sırada düşerek ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Arif A.’ın böbrekleri bir hastayı yeniden hayata bağladı.

Alanya’da 12 Aralık günü İskele bölgesinde tekneye bindiği sırada dengesini kaybederek beton zemine düşen ve ağır yaralanan 46 yaşındaki Arif A., ambulansla kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınmıştı. 23 Aralık’ta beyin ölümü gerçekleşen Aslan’ın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. A., bağışlanan böbrekleri Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi’nde tedavi gören bir hastayı yeniden hayata bağladı.

Alanya Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Hasan Öksüz yaptığı açıklamada, "46 yaşındaki hastanın 23.12.2014 tarihinde beyin ölümü gerçekleştiği için bununla ilgili bir organ bağışı sürecini başlattık.Bu konuda ailesi de son derece duyarlı davrandı. Organlarını bağışladılar. Biz de ilgili kurumlara bu bağışı gönderdikten sonra 25 Aralık günü organ bağışı sürecini başlattık. Antalya Bölge Koordinasyonu ile irtibata geçtik. Her iki böbreği Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi’ndeki bir hastaya nakledilmek üzere gönderdik" dedi.