Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceki gün başlayan ve şehri etkisi alan şiddetli yağışın ardından başlayan çalışmalarına dün gece yarısına kadar devam etti.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’yı etkisi altına alan şiddetli yağışın ilk saatlerinden itibaren başladığı çalışmalarına devam ediyor. Dün gece geç saatlere kadar süren çalışmalara belediyenin tüm birimleri katıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri vatandaşlardan gelen tüm ihbarlara cevap vererek, evlerde su tahliyesi yaptı. Belediyenin iletişim merkezlerine yağmurun başladığı ilk saatlerinden itibaren 2 bin 160 ihbar geldi. İhbarların önemli bir kısmının benzer adreslere ait olduğunu tespit eden itfaiye ekipleri, tüm adreslere ulaştı. Büyükşehir Belediyesi sosyal medyadan da su baskını ve yaşanan sorunları takip etti. Sosyal medya uzmanları tüm paylaşımları inceleyerek, ilgili birimleri yönlendirdi.

Büyükşehir ekipleri bir yandan su tahliyesi yaparken diğer yandan evleri ve eşyaları hasar gören vatandaşlara ulaşarak sorunlarını çözdü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, su baskını sonucu eşyaları zarar gören, barınma ve temel ihtiyaçlarını giderme sorunu yaşayan vatandaşlara ulaşarak, battaniye, koltuk, halı ve gıda yardımları yaptı. Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin huzurevlerinde misafir edildi.