Antalya Büyükşehir Belediyesi İl Özel İdare Binası’nın yerine, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı ile birlikte bir park projesi yapacak.

Yıkılan İl Özel İdare Binası alanı ile Yavuz Özcan Parkı’nı, Kadın Yarı içinden yapılacak yaya geçişleri ile birleştireceklerini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Garnizon Komutanlığı, askerlik şubesi, orduevinin başka bir alana taşınması, bölgedeki çok katlı eski yapıların temizlenmesi ile genişleyecek projenin hedef noktası Cumhuriyet Meydanı’nı diğer kentlere örnek olacak bir yapıya dönüştürmek. Bu bir Cumhuriyet projesidir” dedi. İhalesi yapılan projenin, yer tesliminden itibaren 4 ayda tamamlanacağı müjdesini veren Türel, “Antalya örnek bir yaşam alanına kavuşacak. Bölgede ciddi rahatsızlığa neden olan güvenlik sorunları ortadan kalkacak. Antalya nefes alacak” diye konuştu.

Eski İl Özel İdare Alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarını kapsayan alanda projenin toplam 22 bin metrekarelik alanı kapsadığı ve 4 ayda tamamlanmasının hedeflendiği belirtirilrekn, projede eski İl Özel İdare Alanında ‘Çocuk ve Çiçek’ temasının işleneceği alanda 2 süs havuzu 1 runner tip havuz bulunacağı bildirildi. Pamuk Prenses ve 7 Cücelerin bitki heykelleri, çiçek şelalesi ve oyun alanı ile parkın, özellikle çocuklar için cazip hale getirileceği ifade edildi. Alanın Kadın Yarı’na bakan kısmında bulunan ahşap zemin kaplamalı seyir terasının ise, vadinin içerisini yukarıdan seyir imkanı sağlayacağı, seyir terası üzerindeki asma-germe sistem gölgeliklerin, parka gelen ziyaretçilerin gölge bir alanda dinlenmeleri için tasarlandığı ifade edildi. Park içerisindeki sert zeminlerde doğal taşlar ve doğal materyallerin tercih edildiği kaydedildi.

Proje kapsamında Yavuz Özcan Parkı’nda ise ‘Sanat ve Çiçek’ temasının tercih edildiği, parkta gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük bir orkestra, piyano formunda süs havuzu ve mevsimlik çiçeklerle oluşturulmuş boya paleti formunda çiçek parteri bulunacağı, park içine ayrıca çiçeklik haline getirilmiş piyano yerleştirileceği ve piyanonun içinden su akışı sağlanacağı açıklandı.Yavuz Özcan Park alanında da doğal taş kaplamalar süs havuzları ve oyun alanının tasarlandığı bildirildi.

Kadın Yarı içerisinde çelik taşıyıcılı ahşap kaplama yürüyüş parkuruyla her iki parkın birbirine bağlantısının sağlanarak, parkı gezen vatandaşların vadiyi seyretmesi ve bu tarihi alanın atıl halden çıkarılarak turizme kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkurunun İl Özel İdare alanından başlayarak, tarihi köprünün altından geçeceği ve falezler boyunca devam edeceği bildirildi.