Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programlan Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı 2013 yılı teklif çağrısı kapsamında hazırlanan ve Çakış İlköğretim Okulu’nun da ortak olarak yer aldığı 2013-1-RO1-COM06-29410-3 numaralı "İlk Sahne-Muhteşem Çocuk Masalları" isimli Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı projesi kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu.

Bu kapsamda projenin dördüncü toplantısı Antalya’nın Manavgat ilçesinde Çakış İlköğretim Okulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Çakış İlkokulu Ortaokulu olarak "Muhteşem Çocuk Masalları" adlı AB Projesi’ni 5 ülke ile beraber yürüttüklerini ifade eden Proje Koordinatörü ve Çakış İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Şirin Topçu, "Polonyo, İspanya, Portekiz, Romanya ve Güney Kıbrıs olmak üzere. 6 ülke 6 okul projemizi yürütüyoruz. Projemizin amacı çocuk masallarını sevdirmek ve drama yoluyla oynamalarını sağlamak. Projede her ülkenin masallarını kendi okulumuzda tiyatro şeklinde canlandırıyoruz. Ardından bunu da velilerimize izleterek görüşlerini alıyoruz.Kendi ülkemizin masalı olarak ’Belkıs’ın Efsanesi’ni canlandıracağız" dedi.

Topçu 5 ülkeden gelen 15 konuk için ilçenin tarihi ve turistik yerlerine geziler de düzenleyeceklerini belirterek, 2013 yılında başlayan projenin 2015 yılının Mayıs ayında sona ereceğini de sözlerine ekledi.