Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Çerkezler "Manavgat Çerkez Derneği" adı altında toplanarak ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Genel kurul toplantısında Manavgat Çerkez Derneği’nde Mehmet Demirkan, İsmail Bağ, Faik Güneş, Bahtiyar Açıkgöz, Yener Saçmalı, Erol Vuruşkan ve Lütfiye Sayan’dan oluşan yeni yönetim kurulu belirlenirken, Mehmet Demirkan ise başkanlığına seçildi.

Günümüz şartlarında toplumların varlıklarını sürdürebilmek için sivil toplum kuruluşları kurmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Manavgat Çerkez Derneği Başkanı Mehmet Demirkan, "Sahip olduğumuz kültürümüzü yeni nesillere aktarabilmek ve toplumun diğer kesimlerine kendimizi tanıtabilmek maksadı ile bir araya geldik. Manavgat ve çevresinde 400’e yakın Çerkez aile bulunmakla birlikte, çok fazla birlikte zaman geçirme şansına sahip olamıyorduk. Sonunda aldığımız karar ile geçtiğimiz aylarda derneğimizi kurduk ve genel kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Derneğimize üye olarak genel kurul toplantımıza katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Demirkan, derneğin kapısının herkese açık olduğunu ve Çerkez kültürüne merak eden herkesin derneğe üye de olabileceğini sözlerine ekledi.