Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Antalya’nın bazı ilçelerinden bir grup muhtarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaretin amacının doğru anlaşılması ve anlatılması gerektiğini bildirdi.

Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinden bir grup muhtarın geçtiğimiz Salı günü Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, bu görüşmeyle ilgili kamuoyuna bir haber yansıdığını ve bu haberin de muhtarların ziyaret amacının bir ilçenin il yapılmasına dönükmüş gibi bir anlam doğurabilecek türden olduğunu hatırlatan CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, muhtarların ziyaret amacı ve Kılıçdaroğlu ile görüştüğü konunun tamamen muhtarlıkla ilgili sorunlar olduğunu belirtti.

CHP İl Başkanı Arı, "Bizler, bir grup yönetici arkadaşımızla birlikte hem grup toplantısına iştirak etmek hem de örgütsel bir takım konularda sayın genel başkanımızla ve genel başkan yardımcılarımızla görüşmek için Salı günü Ankara’daydık. Bir partilimizin aracılığıyla Alanya’dan, Gündoğmuş’tan ve Gazipaşa ilçemizden bir grup muhtar da Ankara’da sayın genel başkanımızla görüşme talebinde bulunmuşlardı. Sayın genel başkanımız ile görüşüp, başta özlük hakları gibi konular olmak üzere muhtarlık sorunlarını, çözüm önerilerini iletecekler, çözümü konusunda genel başkanımızdan yardım talep edecekler. Bizler de, Antalya CHP’li milletvekillerimizle birlikte hemşehrilerimize yardımcı olup, önce grup toplantısına katılımlarını, sonrasında da sayın genel başkanımız ile görüşebilmeleri konusunda aracılık yaptık. Muhtarlarımız, öncesinde de bizlere aktardıkları gibi özlük haklarının iyileştirilmesi gibi bir takım sorunlarını sayın genel başkanımıza aktardılar, sorunlarının çözümü konusunda destek taleplerini ilettiler. Sonrasında da bir hatıra fotoğrafı çekilip makamdan ayrıldılar" dedi.

Muhtarların CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerinin kamuoyuna Alanya’nın il olması amacıyla yapılmış bir ziyaretmiş gibi yansıtıldığını ifade eden Arı, “Muhtarlarımızın ziyaret amacı ve konuştukları konular, yukarıda aktardığım şekildedir. Biz medyaya yanlış yansıyan bu ziyaretin amacını doğru ifade etmek durumundayız. Gelişmeler aktardığımız gibidir. Manavgat ve Alanya ilçelerimizin yıllardır il olma iddialarını Antalya kamuoyu yakından bilir. Böylesi bir konuda bizlerin ilçeler arasında taraf olması söz konusu olamaz” diye konuştu.