Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Korkuteli İlçe Teşkilatı yönetimi istifa etti.

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı ile görüşerek görevi bırakmak istediklerini belirten CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa Tatoğlu ve yönetimi ani bir kararla istifa etti. İl Başkanı Cavit Arı’nın ziyareti sırasında yapılan toplantıda yeni yönetiminin atama ile belirlenmesi kararlaştırılmıştı ancak bir toplantı gerçekleştiren CHP Korkuteli İlçe yönetimini istifa kararı aldı. Yönetimin istifa dilekçesinin faks yoluyla CHP İl Başkanlığına gönderdiği öğrenildi.

CHP İlçe yönetiminin, yeni yönetim ataması yapılmadan istifa etmesi nedeniyle parti tüzüğü gereği kongre yapılmasının zorunlu olduğu öğrenildi. Tüzük gereğince, İl Başkanı Cavit Arı geçici olarak CHP Korkuteli İlçe Teşkilatı’na kayyum yönetimi atayacak. Daha sonra ise yeni yönetimin belirlenmesi için kongre yapılacak.

İstifa eden CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa Tatoğlu yaptığı açıklamada, "Biz yönetim olarak istifa ettik. Artık yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa o olacak. Artık karar İl Başkanı Cavit Arı’nın. Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü ne gerekiyorsa o olacak" diye konuştu.