Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Hollanda’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük süs bitkileri fuarı olan IFTF Fuarı’na Türkiye adına bir info standla katılım sağladı. Fuar kapsamında, Türkiye’de yetiştirilen ve ihraç edilen kesme çiçekler sergilenerek sektörel tanıtım çalışmaları yapıldı.

Dünyanın bütün profesyonellerinin buluşma noktası olan fuarda 20 ülkeden 90 katılımcı yer aldı. Türkiye’nin her yerinden fuara gelen 100’ün üstünde profesyonel firma fuarda tüm dünyadan alıcılarla ikili görüşmeler yaptı.

Türkiye standında verilen kokteyle Rotterdam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Tuba Sander, Lahey Ticaret Müşaviri Mehmet Tayfun Erkan, AIPH Başkanı Vic Krahn, Union Fleurs Başkanı Herman de Boon, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, Union Fleurs Genel Sekreteri Sylvie Mamias ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu yaptığı açıklamada, "Fuar Türkiye’den katılan firmalarımız için çok verimli geçti. Yılda toplam 12 milyon dolar ihracatımız bulunan Hollanda’ya yeni bağlantılarla ihracatımızın önümüzdeki dönemde yüzde 20 oranında artacağını düşünüyoruz. Fuarda aynı zamanda Standımızda EXPO Antalya’nın tanıtımına da destek vererek, katılımcı ülkelere ve ziyaretçilere etkili tanıtım yapılmasını sağladık. Kokteyle katılan AIPH Başkanı Vic Krahn, EXPO Antalya’ya ülke katılımlarını arttırmak için destek verileceğini belirtti” şeklinde konuştu.