Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli iş adamları ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çin ile ilişkilerimiz çok eski tarihe dayanıyor. Son yıllarda Çin ile olan ilişkilerimiz çok ilerledi. Burada dünya çapında ticaretle uğraşan Çinli şirket yöneticilerini ağırlamaktan mutlu olduk. Ticari ilişkileri geliştirmek için elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Çalışmalarımızı bir koordinasyon içinde gerçekleştirelim” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e Çin ile önemli kurulan ilişkilere önem verdiğini belirten Yılmaz, “Son bir ayda Çin’in 4 şehri ile ticari ve kültürel iyi niyet anlaşmaları imzaladık. Antalya Türkiye’nin önemli bir turizm merkezidir. Çinli turistlerimizi Antalya’yı ziyaret etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Özellikle Antalya ile işbirliğini geliştirmek istiyoruz. 2015 yılı Türkiye için özellikle Antalya için önemli bir yıl olacak. G20 Zirvesi Antalya’da yapılacak. Devlet başkanımızda bu zirveye katılacak. Bu zirveye her türlü desteği vermeye hazırız. Gelecek yıl Antalya’da Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Haftası etkinlikleri düzenlemek istiyoruz. Bu konuda desteğini bekliyoruz. Ziyarete işadamlarımız ile birlikte geldik. Bu bölgelere yatırım yapılması konusunda karşılıklı fikir alışverişi yapmak istiyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Abdurrahman Yılmaz, ziyaret sonunda heyete Antalya reçeli ve Antalya’yı tanıtıcı hediyeler verdi.