Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, beraberindeki yetkililer ve işadamları ile Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti.

Türkiye ile Çin arasında çok eski dönemlerden beri ciddi bir işbirliği olduğunu belirten Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükelçi Yu Hongyang’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Antalya’nın turizm, tarım ve endüstriyel kapasiteleri konusunda bilgiler aktardı. Vali Türker, Çin firmaların Türkiye’ye olan ilgilerini bildiğini belirterek, “Bunu Antalya’ya da yaymanın yollarını aramamız lazım” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin değişik şehirleri ile Antalya arasındaki işbirliği imkanlarının artırılması konusunda görüş birliği beyan edilen ziyarette, Büyükelçi Hongyang Vali Türker’in EXPO 2016 konusundaki destek talebine konuyu hükümetine ileterek elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek karşılık verdi. G 20 Dönem Başkanlığını Türkiye’nin aldığını hatırlatan Vali Türker, bir dizi toplantının ardından 15-16 Kasım 2015 tarihinde Antalya’da gerçekleşecek zirvede Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı da dahil olmak üzere 20 ülkenin devlet başkanlarını ağırlayacaklarını söyledi.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Büyükelçi Yu Hongyang da, Milli Güvenlik Sekreterliği görevinden tanıdığı Vali Türker ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Büyükelçi Hongyang, Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye son derece önem verdiklerini ve siyasi ilişkilerin çok iyi bir şekilde ilerlediğini belirterek, Vali Türker’in Çin ve Antalya arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliği için büyük katkılarda bulunacağına inandığını söyledi.

G 20’nin Türkiye’den sonraki dönem başkanlığını Çin Halk Cumhuriyetinin yapacağını söyleyen Büyükelçi Hongyang, Türk tarafının bu konudaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Büyükelçi Hongyang, güçlenen ekonomik ilişkilerin yanında kültürel alanda da ilişkileri geliştirmek istediklerini, 2015 yılı içerisinde Antalya’da bir kültür haftası düzenlemeyi planladıklarını belirterek, destek talebinde bulundu.

Vali Türker ziyarette Büyükelçi Hongyang’a EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.