Antalya’nın Demre ilçesinde Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Törene Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kutsal Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Demre Şehir Stadyumu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol tarafından okullarda resim, müzik ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödül töreni sonrası günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıldönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını söyledi. Kaymakam Karaman, "Cumhuriyet, millet egemenliğine dayanır, gücünü millet iradesinden alır" dedi.

Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’nin katettiği mesafenin tüm dünya ulusları tarafından kabullenildiğini kaydeden Kaymakam Karaman, "Cumhuriyet, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu çağdaş bir yönetim biçimidir. Türkiye Cumhuriyeti büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda önemli gelişmeler göstermiştir. Bugün İstanbul’da Marmaray, üçüncü köprü ve yine İstanbul’da Avrupa’nın en büyük hava limanının yapılma planı, Cumhuriyet’in 91’inci yılında ülkemize prestij bakımından büyük ölçüde katkı sağlayan projelerdir. 91 yıl içinde ülkemiz sosyal ve ekonomik yönden büyük yol kat etmiştir. 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, dünyanın en iyi ekonomisine sahip 10 ülkesinden birisi olacağımıza inancımız tamdır. Bundan dolayıdır ki 91’inci yıldönümünde Cumhuriyeti aynı duygu birliği ve gururla hep birlikte heyecan ve coşku içinde kutlamaktayız” diye konuştu.

Karaman’ın konuşmasının ardından öğrencilerin gösterileri ile devam eden tören, resmi geçit töreni ile sona erdi.