DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Finike ilçesinde Kapıçay Göleti ile dolgu çalışmaları devam eden Elmalı ilçesinde Özdemir Göleti ve Sulaması inşaat alanlarında inceleme yaptı.

DSİ 13. Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap, Osman Ertürk ve şube müdürleri ile birlikte kazı çalışmaları devam eden Finike ilçesi Kapıçay Göleti ile dolgu çalışmaları devam eden Elmalı ilçesi Özdemir Göleti ve Sulaması inşaat alanlarında inceleme yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Teknik ekibimiz ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte Kapıçay Göleti inşaat alanında yapmış olduğumuz incelemede gövde sıyırma kazılarının devam ettiğini ve işin hedeflenen tarihte tamamlandığını gördük. Çiftçimizin hizmetine sunularak bir an önce ülke ekonomisine kazandırılması için firma yetkililerinden gerekli her türlü tedbirin alınması istenmiştir” dedi.

DSİ’nin Finike ilçesinde 30 yıllık hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünü de sözlerine ekleyen Özgür, “Şöyle ki, 18 Kasım 1989 yılında gazetelerde, dönemin Finike ilçesi Turunçova beldesi Belediye Başkanı Adil Çobanoğlu tarafından verilen demeçte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına baraj için başvurduklarını belirterek, barajın bölgeye hareket getireceğini ve yetkililerin bir an önce bu soruna el atmasını istiyor. 1984- 1989 yılları arasında girişimde bulunularak hayal edilen barajın yapımına DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından başlanılmış olup, bölge insanının 30 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştürecek Finike Kapıçay Göleti’nin gövde kazı çalışmalarının devam ediyor” ifadelerini kullandı.